kisgyermek laboreredménye

Kedves Doktornő! A kisfiamnak 7 napja szinte folyamatos hőemelkedése van. Ezen kívül semmi egyéb tünetet nem tapasztaltunk rajta. Voltunk vele orvosnál egy pár napja, megvizsgálta a fiamat és csak annyit mondott, hogy egy picit vírusos a torka, de nincs vele semmi teendő. A Biztonság kedvéért elküldött minket laborvizsgálatra (szérum, teljes vér, vizelet) . A vizelet teljesen negatív lett, viszont a vérvizsgálatnál több eltérés is van: Kreatinin: 25 (62-106 referencia tartomány) LDH 491 (240-480 referencia tartomány) Hemoglobin: 130 (100-125) MCH 26, 7 (27, 0-31, 0) Neutrophil% 21, 0 (32, 0-76, 0) Lymphocyta% 63, 7 (17, 0-53, 0) Monocyta% 9, 8 (3, 4-9, 0) Eosinophil% 5, 3 (0, 0-5, 0) Szeretném kikérni a Doktornő véleményét erről a leletről. Ön szerint ez vérkép normális egy 27 hónapos kisfiúnál? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Orsolya

Dr. Balogh Andrea válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

A kisfia vérképében a vírusfertőzés látható illetve annyi, hogy a vérvételkor kicsit ki volt száradva gondolom nem tudott előtte elég vizet inni. Egyéb problémát nem látok.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. január 23., 15:14; Megválaszolva: 2016. január 24., 20:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas molocita szám?
Szép napot kívánok! A napokban volt nagylaborom és hormonszint mérésem! Minden rendben láttam csak 2 értél tér el! Monocita: 10,1 Neutrofil...
Lym% referencia érték alacsony
Tisztelt Dr nő. A Lymphocyta %aránya nálam mindig alacsony 13.50%. Neu ill Neu% aránya emelkedettebb nem vészes. Krónikus kullancs csípésre kapok most...
Vérkép
Tisztelt Dr. Vérképpel kapcsoltaban szeretném feltenni kérdésemet.Teljesen tökéletes a vérképem, egy eltérésem van. Bazofil granulocita % 1,60 a...
Általános laboratóriumi vélemény!
Tisztelt Doktornő! Érdekelne hogy, kell-e aggodnom az miatt mert mind a ketto verkepemben ez a harom ertek magasabb. Semmi mas elteres nincs. 23 éves...
labor erdeklodes
Jo napot! 3 havonta csináltatok magamnak laborban verkepet, arrol érdeklődnék, hogy nekem az eozin 10.7, neutrofil 42, bazofil 1.1 az értékem. Nekem...