nyálka a székletben

Kedves Doktornő! Kislányomnak 2 hétig ment a hasa, doktornőnkkel többször is beszéltünk telefonon, mire rájöttünk, hogy a hátsó 3 rágófoga egyszerre jön, és valószínű attól lehet. Azóta probiotikumot adok Neki egy hete, amitől a széklete már kemény lett, néha még krémes, de nincs hasmenése és napi egyszer van széklete, viszont a szilárd részek között nyálka van. Olyan mint a nátha, csak sárgás-barna színű és van hogy a széklet tetején van, van hogy a szilárd részek között vannak ezek a nyálkás részek. Nem náthás, nem köhög, nincs megfázva. Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet ez, illetve hogy kell-e valamit szedni rá, és mit tegyünk? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát. Szilvi

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza nyálkás széklet témában

Kedves Kérdező!

A fogzás során is lehet ilyen nyálkás a széklet, a Viburcol nevű homeopátiás kúp erre jó szokott lenni. A biztonság kedvéért esetleg ha a panaszok nem szűnnek érdemes egy széklettenyésztést elküldeni. A bélrendszert megtámadó kórokozók sok turpisságot tudnak csinálni még ilyet is hogy a probiotikum hatására a széklet állaga normalizálódik, de a nyálka megmarad. Ilyenkor egy idő után a hasmenés visszatérhet.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. január 22., 12:27; Megválaszolva: 2016. január 22., 16:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyálkás a székletem mitől lehet?
Tisztelt Doktornő! Az a problémám, hogy a székletem nyálkás de semmi vér nincs benne csak napok óta van benne ez a nyálka és szorulásom is van...
Antibiotikum utáni nyálkás széklet...
Tisztelt Doktornő! 21 heted terhes vagyok.Egy héttel ezelőtt zinnat kúrát kellett csinálnom 7 napig arcüreggyulladás miatt. A kezelés alatt szedtem...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma