Akut arcüreggyulladás

Tisztelt Gerencsér Emőke! Elkldtöm magának egy ambuláns kezelőlapom, és reménykedem, hogy tud valami választ adni, vagy valamit tanácsolni a pszihiáteren kívűl mert, amint mondtam egyszer már próbáltam. 2 tudom, hogy a pszichiáter nem a torkomat kezeli, de mivel a ful-orr-gégészek csődöt möndtak ő pedig a lelki életemet renddben találta. Gondolta megprobál adni valamit, ami enyhitheti a hányingert.És nem a pszichiáter nem a lelki egésegunkel foglalkozik hanem a mentális álapotunkal mondjuk idézőjelben, hogy én is megértsem helyes. Üdvözlettel.

Dr. Gerencsér Emőke válasza még mindig akut arcüreggyulladás témában

Tisztelt Kérdező! Ambuláns kezelőlap nem érkezett csatolva. Ebből azt látnám, hogy kezelőorvosa mit látott és mivel kezelte., Mint már kétszer írtam Önnek: ha nem vizsgálunk meg egy beteget, akkor bármiféle vélemény alkotásához a beteg leleteit kell átnézni: röntgen, CT, labor, stb. Egyetlen ambuláns lapból, a többi, hozzá tartozó lelet ismerete nélkül csak elmagyarázni lehet azt, mi áll a kezelőlapon. A CT-t nem tudja elküldeni, mert ilyen tömegű anyagot nem tudunk továbbítani. dr Gerencsér Emőke UI "A mentálhigiéne szó a köznyelvben a lelki egészséget jelenti. A fogalomnak két nagy értelmezési lehetősége van. Egyrészt létezik egy szűkebb, egészségügyi megközelítés, mely szerint lelkileg valaki egészséges vagy nem. Ebbe az értelmezésbe beletartozik a lelkiegészség előmozdítása, védelme. Másrészt a mentálhigiénének létezik egy tágabb felfogása. Az újabb kutatások szerint az egészség, mint állapot korántsem csak az egészségügyön belülértelmezendő. Sokkal összetettebb tényezők eredményeként kialakuló, fenntartható állapot. Ebben a megközelítésben a lelki egészség gondozásának része minden lelki érték, kapcsolatikultúra fejlesztése. A mentálhigiénén ezért a lelki, kapcsolati kultúrát, valamint az önmagunk elfogadását, az önismeretet, a másik, illetve a másság elfogadását, a szociális, kulturális különbözés tolerálását is értjük (Schuttler 2001, Itzes et al. 2006).

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. január 21.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről