Gyomor-bélproblémák

Kedves Doktor úr! Írtam már Önnek pár hete is és most is köszönöm válaszát. 44 éves vagyok. Gyomortükrözés eredményem dec.21-én gyulladt nyálkahártyát és helikobakter p.baktériumot mutatott ki.Kétféle antibiotikumot kaptam 7 napra. Voltak előtte bél-és gyomorpanaszaim. Szurkáló érzést éreztem a beleim környékén mindkét oldalán, ezt megelőzően gyomorfájdalmaim voltak. A 2 erős gyógyszer (Fromilid és Doumox) megviselt, mert hasmenésem lett és a nyelvem is érzékennyé vált.Kijött a szájzugban repedés is. Aztán ezek a panaszok enyhültek.Nem kerülhettem el a béltükrözést sem. A múlt héten volt és negatív leletet kaptam.Családi okból is el kellett végeztetnem ezt a szűrővizsgálatot (bátyám tavaly lett vastagbélrákos 53 évesen) . Boldogan vettem kezembe ezt a negatív leletet. Szedem most már december óta a 2.doboz Protexin IBS kapszulát. De a gyomorfájdalmaim esténként előjönnek és ilyenkor nehezen alszom el. Ön szerint szedjek-e másfajta probiotikumot (mert ez 5 nap múlva elfogy)? És szükséges-e tovább szednem a Pantoprazol szedését? Erről nem kaptam az orvostól tájékoztatást. Kérem segítsen kérdésem megválaszolásában!

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Igen, érdemes még pár hétig akár kombináltan is használni pre- és probiotikumot. Ha még panaszos, a pantoprazol is folytatható. Emellett érdemes gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan, egyszerre keveset étkezni.

Kérdés: 2016. január 19., 23:19 ;Megválaszolva: 2016. január 20., 12:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
Fekvésre szűnő szúrkáló görcsös...
Tisztelt Doktornő! Hetek óta tartó baloldali és has középen,szúrkáló nyilaló görcsös hasfájás miatt kérném szives tanácsát,javaslatát! A...
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.