Kérem segítsen

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly decemberben találtak nálam myómát.Ez van bele írva: Normálisnál nagyobb kerek formátumú uterus, belső méhszáj fundus 7, 5 cm. AP átmérő 68 mm-es, haránt átmérő 65mm-es.NY.H. nem kűlőníthető el. Az uterus fundusában egy változó echogenitású kerek nyomásgőbnek imponáló képlet, mely 45mm-es. Adnexumoknak megfelelő kóros UH nem ábr. Szabad hasűri folyadék nincs.Fotó nem készíthető.Vél: myoma uteri intramurális. Akkor azt javasolták, hogy nem kell műteni.Viszont olyan kérdésem volna, hogy január 3.-án kellett volna megjönnie a mensesnek de nem jött meg.Kezdtem örülni, hogy sikerült teherbe esnem.Nagyon szeretnénk már a párommal.Állandó 28 napos ciklusom szokott lenni.Vettem több tesztet de mind negatívak voltak.Émelygés hasfeszülés hányinger fáradtság néha szédüléses jeleim vannak. Mellfeszülés nem volt inkább csak 2 napja úgy érzékenyebb.Viszont a mai napon vérzésem volt amit észre sem vettem, csak pár órával később amikor hazaértem-.Nem volt erős de gyenge sem.Pirosas színe volt. Az utóbbi időhöz képest feltűnően kevesebb és nem érzek semmi mensessel járó fájdalmat vagy alhasi görcsöt.Így 39 napra jött meg.Elmentem gyorsan orvoshoz aki nem csinált ultrahangot hanem hüvelybe nyúlva annyit mondott, hogy sima menstruáció.De a szokásos 4-5 nap helyett csak 2-3 nap volt. A myoma fajta ami nekem van attól lehet gyermekem? Illetve hallottam hogy előfordul terhes ség alatt vérzés.Elképzelhető hogy ilyen eset van nálam is csak még nem kimutatható? Kérem segítsen mert nagyon nyugtalan vagyok és nem tudom mihez kezdjek.És félek nehogy komoly bajom legyen.De nagyon jó lenne ha még is terhes lennék.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza myoma témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján a myomáját szükséges lenne eltávolítani, illetve kérdéses az is, hogy nincs-e endokrin eltérése a vérzészavar miatt. Ezekben állok szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 18., 13:06; Megválaszolva: 2016. január 19., 18:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lelet értelmezése
Tisztelt Dr.Úr! Már lassan 2 éve próbálkozunk babával de eddig sikertelenül.35 eves vagyok, még nincs gyermekem.Hormonvizsgálat, andrológiai...
Myoma miatti műtéti javaslat
Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és a Nőgyógyászom műtétet javasolt a bő, darabos, fájdalmas menstruációim és a myoma miatt ("előrehajló"...
Mióma-meddőség?
Tisztelt Doktor Úr! Lassan 1 éve próbálkozunk babával, de eddig eredménytelenül.Nőgyógyászom végzett ultrahangvizsgálatot szeptemberben, ahol...
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés