Nuvaring, menstruáció

Kedves Doktor Úr! 3napja van fent a Nuvaring hüvelygyűrűm. A menstruációm 2.napján tettem fel, a betegtájékoztatón ugyebár az szerepel, hogy az első 7 napban kiegészítő védekezést kell alkalmazni, így is történt, azonban ma a menstruációm 5.napján, az óvszer kiszakadt, és bár a párom gyorsan kapcsolt, valószínűleg nem sikerült maradéktalanul megakadályozni a balesetet.. Novemberben sajnos kellett már 72órás tablettát alkalmaznom, utána több, mint egy hónappal később jött meg újra. Érdemes lenne most is bevennem egyet, vagy a nuvaring mellé már nem lenne tanácsos és esetleg már kifejthetett kellő hatást a terhesség elkerülése érdekében? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Nem az első hét napban kell kiegészítő védekezés, hanem az első hónapban, ha nem a vérzés első napján kezdi el fogamzásgátló alkalmazását.

A fogamzás lehetősége a menstruációs ciklus 12-19.napja között a legnagyobb.

Az ötödik napon kicsi az esély a fogamzásra.

Azt gondolom használja előírásszerűen a hüvelygyűrűt.

Kérdés: 2016. január 14., 18:33; Megválaszolva: 2016. január 16., 14:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse