Antibiotikum

Kedves Doktor úr! A férjemmel kisbabát tervezünk. December 9-én kezdődött az utolsó vérzésem, körülbelül 5 napig tartott. Karácsony környékén megbetegedtem, és december 24-étől 5 napig antibiotikumot (Savulin) szedtem. A mostani vérzésem 7 napja késik. Tegnap és ma is végeztem, összesen 4, terhességi tesztet, mindegyik pozitív lett. A terhesség kérdésében tehát nem kételkedem, viszont szeretném kérni a véleményét az antibiotikumot illetően, okozhat-e valamilyen problémát a magzatnak, hogy beszedtem a gyógyszert? Nagyon félek, hogy rosszat tettem, pedig a legjobbat szeretném! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A gyógyszer szedése terhességben nem javasolt. Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

- A filmtablettát tilos szednie, ha terhes, terhességet tervez, úgy véli, hogy terhes vagy szoptat.

Azonban a tabletta magzatkárosító hatása nem olyan szintű, hogy a terhesség ne lehetne kiviselhető.

Kérdés: 2016. január 14., 10:02 ;Megválaszolva: 2016. január 15., 22:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse