Méhsövény

Üdvözlöm. Egy mai vizsgálat során az orvos talált egy jobb oldali 29×24 cisztát és egy méhsövényt uterus subseptus 69×51. Az utóbbi meglepett mert sokszor voltam vizsgálva de nem mondták. Azt tudtam hogy hatrahajló a méhem. Az orvos szerint így nagyon nehezen lehet teherbeesni műtét nélkül minimális az esélye és ez veleszületett dolog. Ez azért is érdekes számomra mert 18 hónapja szültem minden komplikáció nélkül és 3.hónapra sikerült. Csak most megijedtem mert kistestvért szeretnénk. Mit érdemes tudni erről? Kell ettől tartani második terhesség során? Illetve a cisztával meddig érdemes várni mert csak annyit mondtak hogy ne sportoljak és várjam meg mìg kipukkad addig jobb oldalon nem lesz peteérés sem. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt ciszta az nem igényel beavatkozást jelenleg, mert ez egy fennmaradó tüsző, nem ciszta.

Ennek követésére van szükség, spontán rendeződhet.

Az említett septum ártatlan, gyakori fejlődési rendellenesség, maradványa annak, hogy a belső nemi szervek két szimmetrikus oldalból nőttek össze.Simán megszült egy gyermeket nem feltétlen kellett az egyik oldalban létrejött terhesség eltóló hatásával észrevenni a septumot. Ez a további élétében sem fog problémát okozni.

Terhesség vállalható.

Kérdés: 2016. január 13., 16:37 ;Megválaszolva: 2016. január 14., 22:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse