3 éves kisfió óvodai konfliktusa

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 3 évet töltötte novemberben és óvodába jár most 4. hónapja. Eddig csak ritkán volt alkalmunk találkozni más kicsikkel és legelső élménye alig 1 évesen még az volt, hogy a kisfiú aki jött hozzánk fellökte, aztán meg is csapkodta.. sírás persze és a kezemből le nem lehetett tenni.. (de akkor se a védekezés volt a reakciója-és hozzáteszem tudatosan úgy van nevelve, ha elesik, beüti stb katonadolog, nem sír a mai napig sem) utána még párszor összehoztuk őket de mindig ez lett a vége.. az a gyerek csapkodott ő meg sírt és félt.. Most óvodában van egy gyerek aki fél évvel idősebb mint ő, bár magasságban kisebb.. Ennek a kisgyereknek ráadásul anyukája egyik óvónéni.. Én gyermekem kedveli óvónénit, sokszor fogja kezét, mivel legkisebb is ő a csoportban (3-6 évesek egyben) A kisfiú szinte első napról kezdve piszkálja én fiamat. Lökdösi, elveszi tőle játékait, rángatja és minap a lépcsőn lökte meg és kisfiam legurult, szerencsére nem történt nagyobb baj.. Tudom hogy a másik is még kicsi és nem szándékos volt, de nagyon aggódunk nehogy egyszer rosszabb történjen. Amúgy itthon a kisfiunk eleven, erős és velünk, nagyszülőkkel nagyon határozottan tudja érvényesíteni akaratát. ereje is megvan hozzá és hangja, szókincse is. Másik óvónéni elmondása szerint ha nincs ott anyuka-óvónéni, akkor sokkal jobban viselkedik a kisfiú. De anyukája állítja, hogy ha ő ott van nem rosszalkodik.. De talán ez megint más kérdés. Szeretném, ha tanácsolna valamit, hogyan kezeljük a helyzetet? Itthon próbáljuk erősíteni önbizalmát, hogy ne csak velünk hanem azzal a kisfiúval is így úgy stb! Hogy ne hagyja magát.. amit ilyenkor csak lehet... Remélem tud valamit tanácsolni, mert nem szeretnék nagyobb konfliktust ebből, de főleg hogy bármi történjen.Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza óvodai konfliktus témában

Tisztelt Kérdező,

Én arra gondolnék, hogy a másik kisfiú féltékenységből bánthatja az önök gyermekét. Rosszul tűri, hogy az ő anyukájának a kezét egy másik kisfiú szorongatja. Talán az óvónénivel kéne beszélni, hogy próbáljon a saját kisfiára hatni. Alapvetően ez persze nem egy szerencsés helyzet, hogy a saját csoportjába jár az óvónő kisfia. Nehéz lehet egyidejűleg anyaként és óvónőként jelen lennie.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 12., 14:17; Megválaszolva: 2016. január 12., 17:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...
Fáradékonyság, gyengeség...