Nyak problema

Tisztelt Doktor Ur! Elnezest az ekezetek hianyaert de nem magyar a billentyuzetem.: ( Kb masfel eve allapitottak meg GERD-et nalam. Azota szedem a pantoprazole tablettat.Eloszor 40mg most 20mg a napi. Gomboc erzessel kezdodott a torokban. A gyomrom nem eg viszont a torkomban folyamatosan erzek valamit.Nem faj a nyeles csak olyan kellemetlen es egesz nap ugy mondanam hogy nyom vagy szorit.Neha elesebben is beleszur. Ketszer volt az elmult masfel evben gyomortukrozesem.Utoljara tavaly augusztusban. Mindketszer ugyanaz az eredmeny GERD. A kerdesem az lenne hogyha szedem a gyogyszert es betartom az etkezesi tanacsokat is akkor miert nem mulik el ez a torkombol? On javasolna egy ujabb tukrozest a nyelocso ellenorzesere? Valaszat koszonom! Tisztelettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gombóc-érzés témában

A gombócérzés nem típusos reflux-tünet, sokkal inkább stressz betegségnek tartjuk, ezt erősíti az is, hogy a gyógyszeres terápia mellett sem észlel javulást. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, kerülje a szénsavas italokat, emelje meg a fejvéget az ágyban, mozogjon rendszeresen, intenzíven és fokozatosan építse le a gyógyszeres kezelést.

Kérdés: 2016. január 10., 22:29; Megválaszolva: 2016. január 11., 08:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gombócérzés a torokban és teltség...
Tisztelt Dr Plósz János úr. A következő panasszal fordulnék önhöz.Kettő hónappal ezelőtt egyik napról a másikra, egy erős három hónapos...
Egész napos légszomj, nehézlégzés
Üdvözlöm! Másfél hónapja lassan a semmiből jobb oldali bordafájdalmam lett, látszólag legalábbis a semmitől (igaz, hogy sokat fájt a hátam csak...
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)