Salmonella

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 1 hónapja kiderült a székletmintámból hogy szalmonella infantis van benne. Hányingerem és hasmenésem volt. A háziorvosom 5 napos Cifloxin 500 mg os kúrát javasolt. 3 héttel később az újabb mintában is találtak szalmonellát, bár tüneteim már nem voltak. Megint ugyan azt a gyógyszert írta fel. 1 hét múlva adok le újabb mintát. Kérdésem az lenne ön szerint ez a gyógyszer jó e amit a háziorvos felírt és mi a teendő ha az újabb minta is pozitív? Várom mielőbbi válaszát mert eléggé kétségbe vagyok esve.Savlekötőt is szedek mert sok a savam, Ludea 20mg.Köszönettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza salmonella témában

Már az első alkalommal sem volt szükség antibiotikum kezelésre, a betegség spontán gyógyul, azonban előfordul tünet- és panaszmentes hordozó állapot (ez bizonyos foglalkozások esetén probléma lehet) . A bélflóra helyreállításához érdemes legalább 1 hónapig kombinált pre- és probiotikumot használni.

Kérdés: 2016. január 10., 18:31; Megválaszolva: 2016. január 10., 20:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Salmonella
Üdvözlöm! Hálásan köszönöm a válaszait! Azt szeretném megkérdezni hogy a salmonella mivel fertőz, nyál útján is átadható? Mert még nincs...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés