Miért nem sikerül a terhesség?

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét, tanácsát szeretném kérni: 2010. április 20-án spontán, problémamentes terhesség után hüvelyi szüléssel egészséges kisfiam született.Ezek után 2011.június 27-én volt egy laparoszkópiás petefészekciszta műtétem.2011.októberében, 2012.februárjában és júliusában sikertelen terhességeim voltak, melyeket missed ab és műtét követett. 2012.július 31-én immunszerológiai vizsgálaton vettem részt antifoszforlipid sy. ill.spermiumellenes antitestek irányában- kóros elváltozást nem találtak.Eredmények: TSH 0, 501;Thyroglubin 7, 9;Anti-TG autoantitest <10; Anti-TPO autoantitest 5, 6. 2014. augusztusában pozitív terhességi tesztem volt, de petezsákot, embriót nem találtak ultrahangon, egy hétig véreztem.Ezek utáni vizsgálatok: 2014 szept.2.Glükóz terhelés 0.perc 4.1, 120.perc 5.3; TSH 0.51;Prolaktin 9.7;Parvovírus B19IgG kimutatása pozitív; Parvovírus B19IgM negatív;Anti-cytomegalovírus IgG pozitív-korábbi átvészelt fertőzés igazolható;Anti-cytomegalovíris IgM negatív;Toxoplasma IgM negatív;Toxoplasma IgG negatív; vércsoport szerológiai lelet: ARH (D) negatív, ellenanyag szűrés eredménye negatív, Direkt Coombs vizsgálat negatív. 2014.nov.14. haematológiai szakvizsgálat: Thrombophilia szűrési vizsgálat (LA, aCL, részletes anti-PL antitestek) negatív eredmény. 2015 februárjában 8 hetes terhességnek megfelelő üres petezsák, ismételt műtét... A nőgyógyászomnak nincsen további ötlete, nem tudja milyen vizsgálatra küldhetne még.Szerinte csak engedjem el magam, ne gondoljak rá és egyszer csak lesz egy sikeres terhességem...Ezt azért elég nehéz így elfogadni ennyi sikertelenség után.Kérdeztem tőle, hogy lehet-e mindez a petefészek ciszta műtét miatt, de nemleges választ kaptam.Kisfiamat 22 hónapos koráig szoptattam. A mai napig, ha megnyomom a mellbimbóm 1-2 csepp vízszerű folyadék távozik belőle (de azt olvastam a neten egy orvostól, hogy hosszas szoptatás után még hosszú évekig előfordulhat ez a jelenség (? ) ). Melleim jellemzően eléggé fájni szoktak menstruációm előtt egy héttel, miután megjön (rendszeres ált.28-30 napos ciklusok) a fájdalom elmúlik. Szeretném kérni a Doktor Úr tanácsát, hogy merre induljunk tovább, van-e még valami, amit érdemes lenne ki illetve megvizsgálni, vagy marad a próbálkozás és a remény, hogy egyszer csak sikerül...? Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A vetélések 50-60%-a genetikai okra vezethető vissza. A hibás fejlődés miatt meg áll a további növekedés, ezt hívják természetes szelekciónak.

A leírt vizsgálatok között ez nem látható. A szülők genetikai vizsgálata tanácsos.

Keressen fel Genetikai Tanácsadást.

Kérdés: 2016. január 10., 15:54; Megválaszolva: 2016. január 10., 20:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse