fogamzásgátló szedés utáni ciklus

Tisztelt Doktor Úr! Közel 11 év után, augusztusban hagytam abba az orális fogamzásgátlást. A megvonásos vérzés első napjához képest 47. napra volt menzeszem, majd a 31., 49. napokon. Nyákdugó távozását észleltem a fenti menzeszek első napját követő 29., 15., 20., 15. napokon. Utolsó menzesz kezdete december 13, nyákdugó december 28. Január 2-án együtt voltunk a párommal, mely során óvszerrel védekeztünk, az aktus végén annak eltávolításakor vettük észre, hogy a tövénél a gumi feljebb csúszott (feltehetőleg még a hüvelyben, az ejakulációt követő néhány mozgástól) és az ondó kissé kifolyott, hüvelyfallal érintkezett. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mekkora az esélye a teherbe esésnek? Nagyon aggódom emiatt, hiszen a rendszertelen ciklusom alapján a peteérésre (ha van)sem tudok biztosan következteti, félek, hogy esetleg pont akkor volt. A nyákdugó nem jelzi teljes biztonsággal a peteérést, ugye? Mit tegyek? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Julcsi

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza oc témában

Kedves Julcsi!

Ilyen esetben érdemes esemény utáni tablettát használni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 07., 08:38; Megválaszolva: 2016. január 12., 11:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fogamzásgátló védelem
Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 1 éves rendes tablettaszedés óta, nagyon lecsökkent a megvonásos vérzésem és egyre...
Szteroidos krém használat...
Tisztelt Doktor Úr! Arról érdeklődnék öntől, hogy gyengítheti-e a az ekcémámra használt szteroidos krém (Ftorocort) használata a...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem el szedni a Novynettet (eddig még nem szedtem fogamzásgátlót) a menstruációm 4. napján. Kérdésem lenne, hogy...
Lindynette 20
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: 7 éve Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek. A tablettát mindig lefekvés előtt...
Szedjek-e fogamzásgátlót?
Tisztelt Doktor Úr! Ön mit gondol a fogamzásgátló tablettákról? Érdemes őket szedni a nem kívánt terhesség ellen, vagy inkább más módszert...