Babát szeretnénk

Tisztelt Doktor úr! Augusztus óta tervezzük a babát, 27 éves vagyok. Fogamzásgátlót márciusban hagytam abba. Lassan két éve hogy pajzsmirigy alulműködésem van, váltott szedésben 5 napig 75 mg, majd 2 napig 100 mg Letroxot szedek rá. Szeptember végén voltam utoljára az edokrinológushoz akkor 1, 14 volt a Tsh azt mondta tökéletes. Az elmúlt hónapokban észrevettem magamon hogy a menzeszem 2 napig tart illetve nagyon kevés is. Illetve a hasam folyamatosan görcsöl és a mellem is feszül az egész ciklus alatt, így elmentem nőgyógyászhoz aki megvizsgált és mindent rendben talált és kiírta a menzesz 3 napján a hormon panel vizsgálatot. Tegnap lett meg az eredmény minden rendben de a Tsh 3, 45 magasabb mint szeptemberben és szedem a Letroxot. A hasam továbbra is görcsöl és a mellem feszül folyamatosan még ovuláció előtt és után is. Nincs olyan nap hogy ne érezném azt hogy meg fog jönni úgy görcsöl állandóan, teljesen mindegy hogy éppen most múlt el. Csinálom a terhességi teszteket folyamatosan de mind negatív és már elegem van. Mitől van a fájdalom ha minden rendben és nincs ciszta se mióma, rákszűrésen májusban voltam akkor p2-es lett az eredmény. Köszönöm a válaszát!

Dr. Tekse István válasza TSH témában

Kedves Kérdező!

A TSH alapján pajzsmirigye nem működik jelenleg megfelelően (ez okozhatja a 2 napos menzeszt is, amely nem megfelelő) , emiatt kontroll és terápia módosítás szükséges. A ciszta, mióma miatt nőgyógyógyászati konzultáció szükséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 05., 15:27; Megválaszolva: 2016. január 05., 16:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
TSH laborérték
Labor eredményemben a TSH értéke 0, 036 /0, 4-4, 0/ rendkívül alacsony. Az FT 414, 9 /10, 3-24, 45/, az FT 3 5, 07 /2, 76-6, 45/.Zárójelbe a...
Elég-e csak a TSH érték ahhoz, hogy...
A háziorvosomnak jeleztem, hogy pajzsmirigy alulműködésre gyanakszom.Súlyomat úgy tudom kordában tartani, ha napi 1500 kcal-t eszem fizikai munka...
Égési sérülés utáni duzzanat...
Vér eredmény
Vér labor vizsgálatomnál Eosinopil gran. 6,96 % Haemoglobin 118 % Haematokrit 34 % MCV 78 MCH 345 Vas 3,4 Ezek az eredmények jelentenek...
Mi okozhatja?
Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül 1.5 hónapja, foghúzást követően (3 fog felülről, egymás mellett, nem tudom, van-e köze egymáshoz a...