Ct terhesség elején

Kedves Doktor Úr! November 24-én menstruáltam utoljára. December 22-én mellkas CT-n voltam. Nem kértem hasletakarást, mivel már akkor fájt a hasam és úgy gondoltam, hogy nemsokára menstruálni fogok. Meg elvileg éppen kaparásra vártam egészségügyi gondok miatt. Azonban december 30-án pozitív terhességi tesztem lett, azóta még kettőt csináltam, mindegyik pozitív. Reggelente és délelőtt van egy kis vérzésem, de nem nagy mennyiség, a napokban tudok menni a nőgyógyászomhoz. Véleményem szerint a baba 22-24 között ágyazódhatott be, mert akkor rettentően szúrt a hasam alja, még a gyógyszer sem használt (én mensi előzménynek gondoltam akkor) . Ön szerint sérülhetett a baba? A sugár hatására célszerű lenne inkább elvetetni? Várom válaszát. Nagyon aggodom, egy éve vártunk rá.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A mellkasi CT vizsgálat a magzat teratogén/magzatkárosító/ kockázata 6% körüli.

A terhesség kiviselésének genetikai ellen javallata nincs.

Az anyai életkor és a képalkotó vizsgálat miatt is Genetikai tanácsadó felkeresése tanácsos.

Kérdés: 2016. január 04., 20:55; Megválaszolva: 2016. január 04., 22:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse