Létezik olyan gyógyszer, amely csökkentené panaszaim súlyosbodását?

Tisztelt Doktor Úr! 2006 elején gyomromból polipot távolítottak el. Gyakorlatilag köhögésem miatt kerültem orvoshoz. A tüdőgyógyász irányított belgyógyászhoz. 2012-ig szorgosan jártam fél évenként belgyógyászati kontrollra. 2008-tól elég szörnyű magánéleti gondokat éltem át, munkám elvesztése, szüleim halála, s egészségem sem tette lehetővé, hogy a napi 10-12 óra+ 3 órás utazást naponta bírjam. A gyógyszerek szedése mellett állapotom rosszabbodott, amin a diéta sem segített. Sok gyógynövényből készült teát is iszom, citromfű, hárs, kamilla, stb.... A rosszabbodást alátámasztotta, hogy gégémet műtötték, humán pailloma okozta elváltozás miatt műtöttek az ELTE gégészeti klinikán. Akkor a műtő orvos leteremtett, hogy ne hanyagoljam el magam, de semmi olyan gyógyszert nem kaptam, amely panaszaimat csökkentette volna. Az ellenőrző tükrözéskori szövettanra az volt a reakció, hogy gratulálok meggyógyult, mondtam, doktor úr fáj a gyomrom, bólogatott,, de gyakorlatilag 6 éven át variálták a gyógyszereket. Egy helyettesítő orvos azt mondta,: ha önnek nem használtak ennyi éven át, felesleges, hogy felírjam, mert csak méreg a gyomornak is, Én gondolom, valószinűleg hozzászokott a szervezetem. Azóta próbálkoztam a fellépő - nyár kivételével - évszakonként folyamatos torokgyulladások miatt maszek gégészhez is elmenni, hátha valaki csodaszert ad, kaptam egy Nexium nevű protonpumpa gátlós és még antibiotikumot. Ebből állítólag csak 1 hétig szabad szedni, állítólag azt mondta, olyan mint a lórúgás, kérte a gégész 1 hét után jelezzek a változásról mailben. Visszaírtam, hogy sajnos semmi változást nem tapasztaltam, s írtam, tudom, hogy mailben nem lehet gyógyítani, megkeressem-e, esetleg másik alternatíva létezik-e még, de választ nem kaptam. Folyamatosan a Gaviscont szedem, bár arra is az van írva, ha panaszai nem szűnnek meg, keresse meg kezelőorvosát. Ez a gyógyszer adott enyhítést némileg az összes közül, de úgy látom, a nap 24 órájára nem ad teljes védelmet. S bizony tapasztalom, hogy hiába a függőleges testhelyzet, akkor is tele van a szám savval, a szájüreget és fogínyt rendesen marja immár 10 éve. S attól félek nagyon, hogy ez a folyamatos torokgyulladás komolyabb, vissza nem fordítható szövődményt okoz. A torokgyulladások óta borzasztóan száraz a szám, mint amikor gyerek koromban lázas voltam. A maszek gégész műszeresen megvizsgált, komoly műszerei voltak, a váladékot is vizsgálta, mondta, sem más nincs, csak a gyomorsav. Viszont az egy eléggé erős dolog, még azt is megnézte, mutatta a számítógép monitorja, hogy az orrmelléküreg is tele van savval. 2 éve már a szemeimet is érzem az erős szárazságot, előfordul az idegentest érzés is. Próbáltam már kínomban az ázsiai orvoslás igénybevételére is. Ezt azért tettem, mert a fiam több éven át tartó, Heim Pál KH által évekig kezelt szaruhártya gyulladása utolsó évében - akkor is már csak azért, hogy úgy érezzem, mindent megtettem - kerestem fel természetgyógyászt, lényeg, hogy következő évtől elfelejtődött a betegsége. Tudom, hogy Doktor Úr azokon a dolgokon nem tud változtatni, ami sajnos rengeteg honfitársam lelkét is eszi - az ország helyzetére gondolok - s még a rossz helyzetemben az a jó, hogy nem kell munkavállalók által a cégeknél eltűrt méltánytalaságokat eltűrni, amit tettem én is 2008 előtt az ablaktalan-szellőzetlen pincében napi 10-12 órában a család taníttatásáért...... De ezek a dolgok szervi bajokat okoztak, nem múltak el nyom nélkül. Most már több éve erős izületi gyulladás jelentkezett végtagjaimban, erősen dagadnak, lábaim, térdemben egy alkalommal volt egy erős reccsenés, a veszprémi kórházban kötöttem ki. Továbbá kézfejemet síngipszbe tették egy alkalommal, olyan elváltozás történt, megerőltettem.. Talán emailcímemen jobban megtalálom a választ, de próbálok figyelni itt is: [email protected] Köszönettel: Primmer Györgyi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Ha a savcsökkentők nem használnak, érdemes lehet antireflux-műtéten elgondolkodni (ezt megelőzően szükséges 24 órás nyelőcső-pH mérés valamint nyomásmérés is) . A Gaviscon használható nyugodtan, nem szívódik fel, bár ahogy észlelte is, a hatás addig tart, amíg a gyomorban van a szer.

Kérdés: 2016. január 01., 11:38; Megválaszolva: 2016. január 01., 11:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
A fájdalom oka lehet-e gerinc...
Melyik gyógyszert szedjem
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja próbálkozok quamatellel- 20-40mg- változó dózisban. Csak kicsit használ a gyomorégésre , de a fő problémám a...
GYOMORSAV GERD REFLUX, SZÉKREKEDÉS
Kedves Doktorúr! GERD epés reflux és székrekedés, aranyér panaszaim miatt írok Önnek. Panaszaim körülbelül 6 éve állnak fenn, azóta az alábbi...
VENTER HASZNÁLHAT?
Kedves Doktor úR! Elméletileg volumenrefluxom van, azért ég a gyomrom. Szedek 3x1 itorpide ot és progastro 825-t. Sajnos a gyomorégés még mindig...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim egy éve kezdődtek. Gyomortáji fájdalmaim voltak, ami 4-5 napig tartott enyhe hányinger érzéssel és puffadással járt....