Nyálka a székletben

Üdvözlöm! Többször észrevettem már, hogy több-kevesebb nyálka van a székletemben/vagy felszínén/ Nyáron már egy elhúzódó bélfertőzés miatt csináltak széklet leoltást/negatív lett/Időközben epeműtétem is volt, mitől van ez a nyálka, bélrákra utal, vagy valami más bajra? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyák témában

A nyák a székletben önállóan nem feltétlen jelent problémát (oka lehet nem megfelelő bélflóra, korábbi vagy aktuális bélhurut, diétahiba, székrekedés, de akár nyáktermelő polyp is) . Ha nincs társuló riasztó tünet (fogyás, vér a székletben, tartós hasi fájdalom, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panaszok, családi tumoros terheltség) , elég ha kúraszerűen pre- és probiotikumot használ. Ha riasztó tünet jelentkezik, mindenképp további kivizsgálás (vastagbéltükrözés) indokolt.

Kérdés: 2015. december 28., 19:34; Megválaszolva: 2015. december 28., 22:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
híg nyák ürülés
Üdvözlöm! 63 éves vagyok.3-4éve kezdödött a problémám. Rendszeres reggeli egyszeri székletem volt de ez megváltozott és pépes székletem lett...
Átlátszó Nyálka széklettel
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy Ir-re szedek merkformint, amit már lecsökkentettünk napi 1re, mert állandóan hasmenésem volt, most...
széklet nyák
Tisztelt doktor úr! Már néhányszor tettem fel kérdést a székletemmel kapcsolatban. Elég sokszor előfordult hogy a székletem felszínén barna...
széklet nyák
Jóreggelt doktor úr! 4-5 hete a székletem nyomokban nyákot tartalmaz, vékony csíkokban, sárgás, barnás színű ez az anyag ami a székletemen van...
"Nyálkás" probléma
Tisztelt Doktor Úr! A múlthéten kb. 3-4 napig szinte minden ebéd után hasgörcsök és hasmenés gyötört. Ez szerencsére rendeződni látszik...