csontvelőgyulladás?

Üdvözlöm.csontvelő gyulladás gyanu miatt kértek nekem labort.ezek az eredményeim.Fehérvérsejtszám 13, 21 10, 00ig jó.RDWgörbe 14.0 13, 7ig jó.Retikulocita, 7, 50 8, 00-20, 00ig jó.Neutrofil 7, 35 6, 50ig jó.Lymfocita 4, 57 3, 40ig jó. Monocyta 0, 82 0, 70ig jó.Kálium 5, 36 4, 80ig jó.Orvosom szabadságon van.minden csontom izmom rettenetessen fáj.kar láb egyszoval minden.Ezek az értékek utalhatnak csontvelö gyulladásra? mert erre gyanakodtak! köszönöm

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A laboratóriumi vizsgálatok közül nem tesz említést például a CRP-ről vagy a vérsejtsüllyedésről. Ezen értékek emelkedése utalhatna a szervezetben zajló valamilyen gyulladásra, így csontvelőgyulladásra. Az enyhén emelkedett fehérvérsejtszám hátterében bármilyen kisebb fertőzés állhat, a többi leírt eredménynek, az emelkedett káliumszinten kívül, nincsen jelentősége. Az emelkedett káliumszint oka több minden lehet, mivel erre utaló egyéb tünetet nem említ (például vesebetegség, cukorbetegség során kialakult anyagcserezavar, fokozott bevitel) , így javasolnám ennek megismétlését. Fentiek alapján nem gondolnék csontvelőgyulladásra, panaszai hátterében inkább vírusfertőzés lehet.

Kérdés: 2015. december 18., 14:41; Megválaszolva: 2015. december 27., 21:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
C reaktiv protein emelkedes
Üdvőzlöm. Rutin nagylabor vizsgálati eredményem kiértékelésében szeretnék segitséget kérni , C reaktiv protein (crp) szintem magas 8.6 az...
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...