Fogamzásgátló szedni vagy nem szedni

Tisztelt Doktor Úr! 5 éve szedem a Gestomix 20 mikrogramm tablettát. Semmilyen panaszt nem okozott, sőt a menstruációs panaszaimra is jótékony hatással volt. Jelenleg fogamzás megelőzésére nem kellene szednem, de az egyéb kedvező hatásai miatt nem szívesen hagynám abba. Kérdésem, hogy indokolt lehet-e bármilyen okból abbahagyni, szüneteltetni a szedést? Ha igen, mennyi időre érdemes vagy kell abbahagyni a szedést? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A fogamzásgátló tabletta szedését nem célszerű szüneteltetni, abba hagyni.

Ennek nagy valószínűséggel rendszertelen menstruáció, panaszok megjelenése lenne a következménye.

Kérdés: 2015. december 18., 12:24; Megválaszolva: 2015. december 18., 22:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse