has és bélprobléma

Kedves Doktornő! Tanácsát szeretném kérni. Kilégzéses vizsgálaton voltam, vérképem eredménye miatt. Vérképemből nagy mennyiségŰ helicobacter-t mutattak ki, ezt követően a kilégzéses teszt is alátámasztotta a baktérium jelenlétét. Orvosom két féle antibiotikumot (Klacid és Ospamox) írt fel nekem, melyeket 10 napig szedtem, savkötővel együtt. Most elvileg szednem kéne még 2 hónapig a savkötőt, de eddig nem tapasztalt tünetek jelentkeztek az antibiotikum szedése alatt. Hasfeszülést érzek, ami sajnos állandó jellegű lett, már reggel nagy, feszes hassal ébredek. Ma még csak egy natúr joghurtot ettem és egy banánt, de már most nagy a hasam, mintha terhes lennék. Azt hittem, hogy ez az antibiotikum miatt alakult így, de már jó ideje nem szedem és megvannak a tüneteim még mindig. Mintha minden nappal egyre nagyobb lenne a hasam. Eléggé el vagyok keseredve, ezért kérem a doktornőt, hogy adjon tanácsot nekem. Hiába eszem keveset, mégse szűnik ez a feszülő érzés és haskörfogat növekedés. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szigeti Nóra válasza diszbakteriózis témában

Kedves Kérdező!

Az időbeli egyezés miatt nagy valószínűséggel az antibiotikum miatt alakultak ki a panaszok, ami a bél normál baktériumának egy részét vélhetőleg elpusztította. A visszaépítéshez szedjen két hétig probiotikumot (pl. Lactiv) , ami recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Kérdés: 2015. december 18., 11:08; Megválaszolva: 2015. december 18., 15:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...
Égési sérülés utáni duzzanat...