emésztési problémák

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szó szerint kínlódom emésztési problémákkal.Hasi puffadás eleinte, hasfájás majdnem mindenhol. UH: hepar nem nagyobb, inhomogen szerkezetű. A cholecysta epével telt, kőmentes, fala nem vastagabb.Epeutak tágak. A lien, retroperitoneum nem kóros, a pancreas kórjelző eltérés nélkül A vesék szerkezete megtartott, kőjel nem látható. A jobb vese pyelonja mérs.fokban tágabb, folyadékkel kirajzolt, átmérője 18 mm. A vesékben néhány tágultabb üregrendszeri szakasz is megfigyelhető.Tágult vékonybélkacs nem látható. A hasfalban körülírt kóros eltérés nem ábrázolódott. A pleura sinusok szabadok. Vélemény: Hepatopathia.. Gasztroentorológushoz is elmentem. Reflux mondta. Majd reflux betegségem lett. Gyógyszert szedtem, ám állapotom nem javult. Privát alapon elmentem vizsgálatra kiderült hiatus hernia.Ez év márciusában a SE Sebészeti Klinikáján híres professzor úr laparaszkópos műtéttel "helyre tette a dolgokat."2 tip.diabéteszes vagyok.Rendszeresen járok diabetológushoz. Tablettákat szedek a cuk.betegségre és a vérnyomásra. Ez aránylag rendben van. Az utóbbi időben viszont nagyon hamar teltség érzet jelentkezik és nem is nagyon van étvágyam. Nagyon megválogatom, hogy mit eszem évek óta. A Főorvos asszony Esomeprazol Sandoz /40 mg/ írt föl ha úgy érzem, hogy ismét reflux panaszaim vannak. A refluxra jellemző tünetek nem állnak fenn, de mégis úgy érzem, hogy valami nincs rendben. Napi 2 lit.folyadékot megiszom.Nem dohányzom, nem iszom, ritkán capuccinó 1. Néha olyan érzésem van, hogy csak folyadékkal tudom megenni az ételt evés közben - az igaz, hogy eléggé stresszes vagyok, xanax o, 5 mg-t írt föl a házi orvos. Szíveskedjen tájékoztatni, hol vizsgáltathatnám ki magam, azért, hogy ne legyen ez a diszkomfort érzés. Sajnos elhízott lettem - régebbi műtét következményeként, nőgyógyászati nagy műtét - lefogyni sem tudok.Néha a vércukrom eléggé leesik, mert keveset eszem. Naponta legalább 6x mindig kevés enni való. Személyre szabott diétát betartom. Házi orvosom semmit sem mond. Válaszát megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A Velmetia gyakori mellékhatása: hányinger, hányás, haspuffadás, szóval gyógyszermellékhatás is lehet. A korai teltség, haspuffadás gyakran fokozott levegőnyelés eredménye (főként antireflux műtét után, amikor nem megy olyan könnyen a böfögés) . Erre gyógyszeres megoldás nincs, a tudatos odafigyelés, a lassú evés, ivás, beszéd, illetve az "üres nyelések" kerülése segít a problémán.

A másik esetben a vastagbélbe jutó még emészthető tápanyagot a bélbaktériumok fermentálják, gázképződés mellett. Ez esetben az étkezést követően 1-3 órával jelentkezik a puffadás. Megoldása pre- és probiotikum tartós használata (esetleg bélben ható antibiotikum kúraszerű alkalmazása) lehet, a gyakori, kis étkezések és a rendszeres testmozgás mellett.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. december 16., 13:05; Megválaszolva: 2015. december 16., 13:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
Tisztelt Doktor Úr! Nyáron vastagbél tisztító kúrát csináltam, ami után hasi fájdalmak kezdődtek a bal alhasban, de nem étkezéssel...
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.