• javasolt vizsgálatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő panaszaim vannak: - rendes étvágy és táplálkozás mellett a súlyom csökken. 1-1, 5 hét alatt kb 2 kilógramm - állandó vizelési inger -kb 15-20 is naponta este is. Urológus vesekövet talált, minden más urológiai szempontból rendben. -folyamatosan szomjas vagyok és innom kell -kiszárad a szám -hányinger, de nem hányok -a hasam sokszor korog, szörcsög, enyhén fáj, görcsöl alhasi tájékon. - éjjelente izzadok - lázam, hőemelkedésem nincs - székletem is normálisnak tűnik, napi 3. - levertség, erőszintem nem változik sőt nagyon jó, ezt tapasztalom az edzőteremben. a következő vizsgálatok vannak folyamatben. vérvizsglat valamint belgyógyászat. szorngással kezeltek korábban terápiára is járok folyamatosan, de a legrosszabb esetre gondolok, hogy valamilyen daganatos betegség. Várnám válaszát, hogy milyen vizsgálatokra lenne még szükség. Köszönöm, Zsolt

        Dr. Árki Ildikó válasza a szomjúság témában

        Tisztelt Kérdező! Azt, hogy milyen vizsgálatokra lesz szükség, meghatározza a "vérvizsgálat" és a belgyógyászati vizsgálat eredménye. Ezek ismerete nélkül nem lehet mit mondani, legfeljebb annyit, hogy az általános kivizsgálás során mellkas rtg és hasi UH is készül általában, de lehet, hogy a panaszok hátterében már a "vérvizsgálat" is igen informatív lesz, pl. akkor, ha cukorbetegségre jellemző éhgyomri vércukorszintet észlelnek.(Gondolom, vizelet fajsúlyt néztek)Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2015. december 07., 14:56; Megválaszolva: 2015. december 07., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: