mit jeleznek az értékek?

Tisztelt Doktor Úr! A leguttóbbi laborleletemen a májenzimek közül az sgpt 60 lett. A felső határ 49. A ggt, got teljesen középértéken van. A koleszterinem 7.1, a trigliceridem pedig 1, 85 maximum helyett 2, 89. Kérdésem, hogy aggódnom kellene? Vagy csak fogynom, mert 172cm-hez 102 kiló biztos sok. A háziorvosom teljesen ráparázott a témára, pedig a vérvételem többi része hibátlan. Tüneteim nincsenek. Máriatövist szedek, és egy hónap múlva konntroll. Gyógyszereimet szedhetem? Köszönettel! András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza GPT témában

A GPT-emelkedés enyhe májkárosodás jele. Ezt okozhatja a máj túlzott zsír-raktározása, de akár a gyógyszerek (a Rexetin) is. A testssúly csökkentése és a rendszeres intenzív testmozgás biztosan segíthet. Az érték egyébként így, hogy csak ez emelkedett, nem aggasztó. Egy hasi ultrahang vizsgálatot azért érdemes készíttetni.

Kérdés: 2015. december 05., 00:16; Megválaszolva: 2015. december 05., 08:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina