Lehet tüdőrák?

Tisztelt Doktornő! 44 éves nő vagyok. El kell mondjam, hogy 1 hónapig (a gyógyszert a köhögés miatt abbahagytam) női hormonkészítményt szedtem és a 3. héten elkezdtem köhögni. Nagyon el vagyok keseredve, lassan másfél hónapja tart a köhögés, nem javul;gombócszerű a torkom, időnként krákogok és nem érzem jól magam (gyengeség, rossz közérzet, izomfájdalom, hőemelkedés) . A gégészeten garatváladékot vetettem le, melynek eredménye pár napja érkezett; Candida albicans. Nagyon sok rosszat olvastam erről a gombáról, állítólag a "rák előszobája", vagy már maga a kór is megjelenik vele, és csak legyengült immunrendszerű embereket támad meg, azaz szaporodik el a szervezetben, mert alapvetően mindenkinek van. Még a gégészeti szakvizsgálat előtt elmentem tüdőszűrésre 11.09-én, és ennek eredménye negatív lett, azaz az van pecsételve a kis papírra, hogy "A tüdőben betegségre utaló elváltozás nincs." A köhögésem azonban nem múlik, a garatváladékot is ezért vetettem le. Az orvos nem sokat mond, elég szűkszavú, mindössze a Diflucant 50mg-os tablettát írta fel, és 10 nap múlva kontrollra kell mennem. Most tartok az 5. tablettánál (kapszulánál) , a gyógyszer mellékhatásait nehezen viselem, iszonyatosan gyenge vagyok, mintha megmérgeztek volna. Sokszor van ingerköhögésem ami legtöbbször száraz, nem jön fel semmi, de mostmár fáj a hátam és időnként és a mellkasom is.Nem tudom, hogy érdmes lenne-e csináltatni egy mellkasröntgent, lehet, hogy a tüdőszűrő nem mutatta ki a daganatot közel 20 nap után? Létezik, hogy 19-20 nappal a köhögés, torokirritálás megjelenése után a tüdőszűrő nem mutat még elváltozást? A mellkasröntgen megbízhatóbb? Az orvos szerint 1 hónapos, de igazság szerint 3 hetes szedése a hormonkészítménynek (uliprisztál acetát) még senkinek sem okozott ilyen problémát. Elképzelhető, hogy tüdődaganatom van? Nagyon-nagyon félek, kérem szíves válaszát. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza elhúzódó köhögés témában

Kedves Kérdező!

A tüdőszűrő, és mellkas röntgen valójában ugyanaz a mellkas felvétel, csak a vizsgálat oka, más. A legtöbb tüdőgondozóban ugyanazzal a géppel készülnek a felvételek szűrés, és betegellátás során. Elhúzódó köhögésének számtalan oka lehet, nem kell elsőként rákra gondolni. Azt javaslom, panaszai miatt forduljon tüdőgyógyászhoz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. november 27., 08:25; Megválaszolva: 2015. november 27., 10:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
mi lehet a baj? Kitartó hurutos...
Tisztelt doktornő! Unokam már kb. egy hónapja köhög hurutosan, terheléskor jobban de nem fullad.Különböző köptetőket és antibiotikumot is...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése