Van okom aggodalomra?

Tisztelt Doktornő! Több hete tartó lábfájással, fáradékonysággal, légszomjjal, teltség érzettel, és néhai hányingerrel fordultam orvoshoz. Tegnap vért vettek, mára lett meg az eredmény. Mi szerint eosinophil szintem átlagon fölüli, 7, 9-ces, valamint az össz.bilirubin értékem jóval átlag fölött van, 37, 9-ces. Az orvosom nem mondott rá igazából semmit, csak, hogy majd három hónap múlva meg kell ismételni a vizsgálatot. A kérdéseim azok lennének, hogy kell-e ezek miatt aggódnom, mennyire veszélyesek ezek az eltérések, és pontosan mennyivel magasabbak az értékeim a felső határértékekhez képest? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza laborérték témában

Kedves Kérdező!

Az eosinophyl szám emelkedett volta utalhat allergiás hajlamra vagy kórokozó, parazita jelenlétére a szervezetben. A magasabb bilirubin érték - nem mindegy, hogy össz vagy direkt bilirubinról van szó - önmagában csak egy enyhe enzimproblémára hívhatja fel a figyelmet, mely diétán kívül illetve bizonyos gyógyszerek, alkohol kerülésén kívül egyéb teendőt nem igényel, ez akkor fontos ha a többi májenzim értéke- GOT, GPT GGT - is emelkedettek.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. november 11., 12:27; Megválaszolva: 2015. november 12., 14:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...