Gyomorfekély és görcsös fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelôtt atípusos tüdőgyulladást és vesemedencegyulladást diagnosztizáltak nálam. Amíg még csak háziorvos kezelt és röntgen nem készült, addig egy hétig tarividet majd öt napig cedaxot szedtem. Nem javultam. Kórházban másfél hétig diclacot gyulladáscsökkentőnek és klacidot antibiotikumként szedtem. Javultam, sőt 4 napig szinte teljesen jól voltam tünetmentesen. De visszaestem és a vesefunkcióm is jelentősen leromlott nyílván az a diclac miatt. A vérképem egyébként teljesen jó volt végig. Újabb tarivid 4 napig majd cedax 4 napig de mivel ismét kórházba kerültem immár autoimmun gyanú miatt ezeket leállították. Semmit nem szedtem, csak lázcsillapítót kb két hét alatt három alkalommal, mert nem szívesen csillapítottam az állandó 37.8 - akat. A hőemelkedésem, tüneteim nem múltak. Újabb röntgen, árnyék újabb antibiotikum. Autoimmun negatív. Mycoplasma fertőzésre gyanakodnak illetve a borrellia sincs kizárva, de az eredmények csak két hét múlva lesznek meg. Múlthéten csütörtökön engedtek ki a kórházból. Már előtte kedden elkezdett fájni a gyomrom de nem vészesen. Ha ettem jobb lett, majd újra fájdogált. Szerdán délután már erős hányingerrel küszködtem, nem volt étvágyam. Csütörtökön már semmit nem tudtam enni. A kórházban napi egy pantoprazolt adtak hátha jobb lesz de semmi.Csütörtök este kezdtem csak el a sumamedet 6 napig, hátha a 3 nap kevés lesz mert ekkor már nagyon rosszul voltam. Nagyon gyenge lettem, a lakásban a párom támogatott. Sokszor még fekve is olyan érzésem volt mintha összeesnék elhagyna a maradék erőm is. A legkisebb megterheléstől pl átöltözés, zuhanyozás már fulladok és szalad a pulzusom. Köhögök szárazon. Pénteken vettem êszre, hogy az egész nyelvem, de leginkább a hátsó része vastag sárga lepedékes amut nem tudok lekaparni. A hányingerem vasárnapig nagyon erős volt, teljesen étvágytalan voltam. De hogy ne gyengüljek el mégjobban a folyadékot erőltettem és lassan pár szelet kenyérrel kezdve mostanra eljutottam oda, hogy tudok enni keveset sokszor. Viszont a gyomrom és a nyelőcsövem nagyon ég. Étkezés után kb egy órával pedig nagyon fáj a gyomrom. Azt is észrevettem, hogy rendkívűl gyorsan ürül a gyomrom és hsmar korogni égni kezd. Valamint a bélmozgásaim olyan intenzívek és hangosak, amik órákig eltartanak extra hangerőn, hogy már már ijesztő. Soha ilyet én még nem tapasztaltam. Hiába szedem a napi egy pantoprazolt és napi kettő normaflort azok a sumamed mellett csak egy darsbig bírták tartani a normális székelést. Most már minden nap túlságosan is laza majdnem hasmenéses.Lehet ez azért van mert több folyadékot iszok mint amennyit eszek meg nyílván az antibiotikum is közrejátszik. Mindenesetre a nyelőcsövem gyomrom vissza visszatérően nagyon ég és fáj. És ami új tünet ezek mellé az, hogy tegnap este óta jobb oldalamban görcsös fájdalmaim vannak amiket kisebb mozgásnál hajlásnál erősebben érzek, de egxenlőre elviselhető a fájdalom. Úgy gondolom a vakbelem görcsölgethet, ez nagy baj? Összességében a gyomorfájdalom, nyelőcső égés megvolt már a sumamed előtt, az antibiotikum inkább csak rontott a meglêvő helyzeten. Ön szerint gyomorfekélyem vagy refluxom lehet? A vakbél görcsölgetés a jobb oldalamban lent mitől van és mennyire veszélyes? Nem tudom mekkora fájdalmat kell érezzek, hogy az már veszélyes legyen és kórházba kell rohanjak vele? Az is elképzelhető, hogy nincs komolyabb gond csak a sok antibiotikumtól amit előzőleg szedtem vagy esetleg a sumamedtől vannak ezek? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A panaszok főként refluxra illetve antibiotikum kezelés okozta hasmenésre-bélflóra károsodásra utalnak. Javaslom, egyen gyakran, egyszerre keveset, a diétát fokozatosan bővítse, emelje meg az ágyban a fejvéget, használjon legalább 1 hónapig kombinált pre- és probiotikumot (más típusút is) . Emellett Duspatalin tabletta 2x1 dózisban szintén javíthat. Ha a jobb alhasi fájdalom erősödő jellegű, láz, illetve hányás társul hozzá, mindenképp forduljon orvoshoz.

Kérdés: 2015. november 10., 14:31; Megválaszolva: 2015. november 15., 21:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.