Fogamzásgátló és antibiotikum

Üdvözlöm! 2 napig szedtem CIPROFLOXACIN 1A PHARMA nevű gyógyszert felfázásra, majd körülbelül 3-4 nap múlva a barátommal szeretkeztünk és mivel fogamzásgátlót szedek már 2 éve így másfajta védekezést nem használtunk. A kérdésem az, hogy befolyásolta-e a gyógyszer a fogamzásgátló hatását, és teherbe eshettem? Köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A fogamzásgátló felszívódását kell biztosítani, ez időben 3-4 óra.

Ezért javasolt, hogy a fogamzásgátlót mindig külön szedjék be, valamint a felszívódási idő biztosítva legyen.

Ha korábban is, az előírásnak megfelelően rendszeresen alkalmazta a készítményt a védettség biztosított.

Kérdés: 2015. november 09., 09:14; Megválaszolva: 2015. november 09., 16:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse