Fogamzásgátló és nyugtató teák

Tisztelt Doktor úr! A következő (számomra fontos) kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. A nyugtató hatású teakeverékek csökkentik a fogamzásgátló hatását? 10 hónapja szedem a jangee nevű fogamzásgátlót (3 mg drospirenon/0.02 mg etinilösztradiol) . Pár hete nagyon nehezen alszom el, ezért úgy gondoltam jó lenne ezen segíteni valamilyen módon. A Herbaria nyugtató teakeverékét ittam már párszor (akkor még nem szedtem a fogamzásgátlót) . Az orbáncfűről olvastam/hallottam, hogy azt nem lenne szerencsés ilyen gyógyszer mellett inni (ez szerencsére ebben a teában nincs ) , de a citromfűről és a tea többi hatóanyagáról semmit sem tudok. Fogyaszthatom a kettőt egymás mellett? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Igen, a nyugtató tea befolyásolhatja a női hormonok működését.

Az orbáncfű, a citromfű is hatással van a hormon működésre. A fogamzásgátló készítmények hatékonyságát is befolyásolja. Az együttes alkalmazása nem szerencsés megoldás.

Kérdés: 2015. november 05., 19:34; Megválaszolva: 2015. november 05., 21:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse