Elhagyható-e az óvszer, ha P2-es eremény jött ki?

Tisztelt Doktor Úr! Júliusban az éves nőgyógyászati vizsgálaton P3, magas kockázatú HPV gyanút diagnosztizáltak nálam, aminek következtében 3 hónapon át Isoprinosine kezelést kaptam. Emellett a párommal óvszert használtunk, holott fogamzásgátlót is szedek. 3 hónap múlva kellett kontrollra mennem, ahol kiderült, hogy P2-es lett a citológiai eredményem, viszont 3 hónap múlva újabb kontrollra kell mennem, mert a HPV jelei még láthatóak a citológus szerint. A nőgyógyászati asszisztens szerint ez lehet, hogy csak a korábban kimutatott magas kockázatú HPV-gyanú miatt van. Mindenesetre szükséges a következő kontroll is. A kérdésem az lenne, hogy a következő vizsgálatig "egészségesnek" tekinthetem magam, és elhagyható az óvszer használata, amennyiben fogamzásgátlót szedek? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Igen elhagyható az óvszer alkalmazása. A leírt cytológiai eredmény jó.

Három hónap múlva cytplógiai kontroll vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2015. november 05., 18:21; Megválaszolva: 2015. november 05., 19:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse