Érdeklődés

Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakom. Gyermekem nincs és már nem is akarok szülni. Lehetett volna gyermekem, csak nem akartam. 6 éve nem volt pártkapcsolatom. Most augusztus óta van egy „komoly barátom”. Az a gondom, hogy nem tudom, hogy hogyan védekezzek. A baráti körömben 44 éves korában esett teherbe a barátnőm – védekezés nélkül. A menstruációm rendben van, pontos. A héten voltam nőgyógyásznál (magánrendelésen.) A nőgyógyász azt mondta, hogy nekem a legjobb megoldás a Zoely fogamzás-gáltló tabletta. Ezt 40 év felett is lehet nyugodtan szedni, úgy van „tervezve”. Tartalma: Zoely fogamzásgátló tabletta: 2, 5 mg nomegesztrol-acetát és 1, 5 mg ösztradiol (hemihidrát formájában) tablettánként, sárga placeto Elmondtam neki, hogy közepesen visszeres a lábam, és ritkán szokott fájni. Anyunak volt „elhordott” trombózisa és azóta sinkumárt szed rá. 164 cm magas vagyok és 71 kg. 2008-ban csináltattam trombofilia hajlamra vizsgálatot. Az úgy tudom, hogy jó. Engem csak az zavar, hogy a gyógyszerben van ösztrogén is, és ez tudom, hogy már nem jó 35 év felett, nem ajánlott az ilyen tartalmú gyógyszerek. A családban volt trombózis, és a lábam egy kicsit visszeres. Vagy ebben növényi tartalmú ösztrogén van, olvastam, hogy ilyen is létezik? Egy kicsit fenntartásaim vannak a gyógyszerrel kapcsolatosan? Önnek mi a véleménye? A nőgyógyász szerint nekem ez a legjobb megoldás. Vagy Ön mit javasolna fogamzásgátlásként. Leletem: APTI 29, 6 sec Kontroll APTI 38, 5 sec Protein S Akut meghat: 98% Antithrombin III. 121% A Pharmatex termékeket és a gumit nem tartom jó módszernek hosszú távon. Fémérzékeny is vagyok. A Depo Provera injekcióról mi a véleménye? Várom válaszát! Köszönettel: Ráczné Koncz Enikő Telefon: 70-371-53-87

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Spirál témában

Kedves Enikő!

Leírása alapján Jaydess minispirál tökéletes választás lenne az Ön számára (mind kényelmi, mind egészségügyi szempontból) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. november 05., 15:00; Megválaszolva: 2015. november 25., 11:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Változókor miatt?
Kedves Doktor úr! Köszönöm szépen a választ. Azt nem tudom, hogy a kérdésemben írtam-e hogy 45 éves vagyok, és lehet-e a Minera-s panaszom a...
Hírtelen elesés
Vérkép elemzés
Laborvizsgálatomon van egy pár...
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea doktornő! Ma kaptam meg a laborvizsgálatom eredményét, melyen van egy pár eltérés, utána olvasgattam és rémisztő...
Szédülés és tehetetlenség
Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé...