mell fájdalom

Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni egy problémám megoldásában. 7 éve szültem szoptattam közben nem volt problémám a mellemmel. Kisfiam 2 éves volt kb amikor mindig fura érzésem volt a bal mellemben. Voltam orvosnál mammográfián minden negatív volt. Hála. Azóta is hol fájt hol jobb volt. Mivel bal oldalról van szó többször voltam kardiologia vizsgélaton is ekg szív uh terheléses ekg mind negatív. Éves szinten ezt ellenőriztetem idén márciusban is negatív eredménnyel.Szúró kényelmetlen fájdalom a a mell alatt a bordák közul kiindúlva. 1 éve külföldre költöztunk. Panaszok itt jobban kijöttek. Voltam itt is dokinál de mammográfia nem volt csak kézzel vizsgált meg a szakember és azt mondta nem kell mammográfia mert nem tapasztal semmi olyat hogy erre szükség lenne. Szívemet persze itt is megnézték. Semmi eltérés. Minden hol azt a választ kapom, hogy izület vagy idegi dolog van a háttérben. Külföldre költözés persze sok stresszel járt.... A mell fájdalom fuggetlen a mensestől. Mennék én orvoshoz de már azt sem tudom merre forduljak. Kérdésem hogy tényleg lehetséges hogy a stressz okozhat ilyen tuneteket? Pszihés probléma állhat a problémák mögött? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza emlőfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Nagyon nehezet kérdezett. Megnyugtató, hogy nincs kardiológiai, nincs emlőeltérés, de ami a fájdalmat okozza, sajnos nem nyilvánvaló. Sok dolog állhat a háttérben, leginkább mozgásszervire tippelnék én is. A gerinc környékéről kisugárzó fájdalmak okozhatnak hasonló panaszokat. A Chiari malformáció (nem ismertem, csak elolvastam) a koponyacsont fejlődésében eltérést ir le, ami szerintem akár a gerinc csontjait is érintheti? csak találgatok....

Gyakran látunk makacs, elhúzódó, nehezen megfogható övszerű fájdalmakat övsömört követően, ami esetlegesen a terhesség, szoptatás, esetleg testi/ lelki legyengülést követően kialakulhat. Gyakran alig néhány, nem jellegzetes kiütés, minden klasszikus tünet nélkül van jelen, aztán hosszabb rövidebb ideig perzisztál.

Előfordulhat mellhártya gyulladást követően, persze megint csak találgatok.

Fizikális vizsgálat, gondos anamnézis közelebb viheti az orvost a megoldáshoz.

Keressen fel fájdalom-specialistát (nem tudom hol van külföldön és ez mennyire elérhető) , gerinc MR a háti szakaszról közelebb vihet a megoldáshoz.

Gondolja át, mi történt a fájdalom megjelenése körüli időszakban még?

Sajnálom, de látatlanban csak tippelgetni lehet.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. november 02., 15:54; Megválaszolva: 2015. november 02., 18:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fél éve tartó probléma
Mérgezés , Gyomorrontás
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés
Magas konjugált bilirubin