méhszájseb

Tisztelt Doktor Úr! Évente járok méhnyakrák szűrésre, eddig mindig p2 volt az eredményen. Ma ismét elmentem a szűrésre, ahol azt mondta a doktornő, hogy méhszájsebem van, a citológia fogja eldönteni, hogy ecsetelni kell vagy műteni. Nagyon megijedtem, azóta nem térek magamhoz. Lehetek rákos? Három kiskorú gyermekem van, miattuk is rendszeresen jártam az éves szűrésekre. Egy év elég lehet egy méhnyakrák kialakulására? Nagyon félek. Várom válaszát, Üdvözlettel é tisztelettel, Dóri

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A citológia eredmény megvárása a megnyugtató lehetőség.

A méhszáj seben mit értenek, azt nem tudom, azonban a laphám -hengerhám átmenet kitolódása gyakori lelet szokott lenni.Ez azonban nem kóros, normális citológia esetén nem igényel különösebb beavatkozást. A hengerhám megjelenése bővebb folyást szokott okozni, ekkor szokták esetleg alkalmazni az ecsetelést kezelésére.

Egy évvel ez előtti szűrővizsgálat rendben volt, akkor nincs ok aggódni.

Kérdés: 2015. október 29., 12:57; Megválaszolva: 2015. október 29., 19:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse