Trombózis

Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 2015 július elején trombózissal kerültem kórházba. Előtte két éven keresztül volt keringési problémám a bal lábamban, de hiába vizsgáltattam ki, senki nem tudott választ adni rá. A trombózist rögtön akkor ki is zárták egy vérvétel után... Mikor bementem júliusban a sürgősségire már nem bírtam lábra állni és erős mellkasi szorítást éreztem, amit köhögés kísért. Ki is derült ott 5-6 óra alatt, hogy mélyvénás trombózisom van a bal combomban egészen a medencémig. Így bent tartottak 2 hétig. Kaptam véralvadásgátlót injekciósan, majd áttértek a tablettára. Amint eltelt a két hét, ki is engedtek. Kórházban létem alatt többször éreztem mellkasi nyomást és nehéz légzést, amit köhögés kísért. Ezt azzal magyarázták, hogy lehet mikroembolizáció. Jelenleg napi 3 szem Syncumart szedek, a vérképem rendben van, de sajnos a közérzetem nem jó. Nyirkos, párás időben fulladok, nehezen kapok levegőt és köhögök. (Egyik nap emiatt nagyon rosszul lettem, a fejemben is erőteljes nyomást éreztem a mellkasi nyomás mellett) A lábamban még mindig megvan az a nehézláb érzés ami trombózis idején volt. Tanácstalan vagyok, nem tudom miért nem érzem, hogy gyógyulok. Sajnos az orvos aki kezelt nem túl közlékeny, a háziorvosom meg semmit sem mond a panaszaimra: ( Lehetséges, hogy a mikroembolizáció még mindig fennállhat? Lehet így sportolni valamit? A legnagyobb félelmem, hogy a lábamban jelenlévő rossz keringés miatt később fekélyes lehet. Mit lehet ez ellen tenni? Sajnos már kezdek depressziós lenni emiatt: (szerencsére a munkám miatt nem engedhetem meg magamnak. (vállalkozó vagyok) Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza thrombosis témában

Az aktív sport mindenképp jót tenne, de előtte szükséges color doplerrel az alsó végtagi ereket megnézni, hogy a vérrög feloldódott-e, valamint egy mellkasi kontrasztos CT-vel azt, hogy embolizációra utaló jelek vannak-e. Ha a képalkotók negatívak, az sport fokozatosan elkezdhető. Fekély krónikus vénás elégtelenség esetén alakul ki, ehhez általában ismételt thrombozis és a vénabillentyűk tönkremenetele vezet. Így, ha újabb nem alakul ki, illetve a rendszeres testmozgás során megmarad az alsó végtagi izompumpa, nem kell lábszárfekély kialakulásától tartani (érdemes komperssziós zoknit-harisnyát használni tartós állás esetén) .

Kérdés: 2015. október 21., 10:57; Megválaszolva: 2015. október 21., 21:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina