Epehólyag polyp

Tisztelt Doktor úr! 2015 08 07.-én voltam haspuffadással orvosnál meg ultrahangoztak és az ultrahang kimutatta hogy az epehólyagomba van egy 4mm es polyp.Nálam 5 éve diagnosztizálták hogy refluxos vagyok.2015 09 28.-án voltam orvosnál ott felmerült a műtét kérdése. 2015.09.30.-án voltam gyomortükrözésen ott megállapították hogy gyomorsüllyedésem van megkérdeztem az orvost a polypról és azt mondta volt nincs.2015.10.12.én voltam ultrahangos vizsgálaton ott megállapították hogy meg van a 4mm es polypom de mellette van még egy 2mm es is. Azt szeretném megkérdezni hogy mi ezzel a teendő? Mert akinek volt a környezetembe azok azt mondták mindenféle képen beszéljek az orvossal műtétről mert rosszabb is lehet.Valaki azt mondja legyen műtét valaki azt mondja ne legyen.Én félek hogy jobban elszaporodik és esetleg nagyobb bajom is lehet belőlle. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Epehólyag polyp témában

Az epehólyag-polypot gyomortükrözés során nem lehet látni, így nem csoda ha azt mondta a kolléga, hogy nincs (gondolom a gyomorra értette) . Az epehólyag-polyp általában nem valódi polypus, hanem koleszterin lerakódása a nyálkahártya alatt. Ezzel teendő az évente- 6 havonta való ultrahangos követésen kívül nincs, ha a méretük nőne, akkor epehólyageltávolítás szóba jön (mivel az ultrahang sem tudja egyértelműen megmondani, hogy ez valódi vagy csak koleszerin-polyp-e) .

Kérdés: 2015. október 13., 10:35; Megválaszolva: 2015. október 14., 17:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina