erős hátba sugárzó fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a múltkori gyors válaszát.Sajnos azóta volt folytatása az esetemnek.2 napja elvégezték a hasi Ultrahang vizsgálatot ami nem mutatott tágult epeutakat és a hasnyálmirigy értékek sem mutattak eltérést.Viszont a laboreredmények alapján az alábbiak sokszoros emelkedést mutattak: GOT értékem-259 U/l (a normál tartomány 0-31 lenne) , GPT- 276 (a normál tartomány 0-33 lenne) , LDH-609 (a normál tartomány 240-480 lenne) , Gamma-glutamil-transzferáz-244 (a normál értéke 9-39) , C reaktív fehérje-42 (normál 0-5) . Neutrofil 81, 9 % (a normál 45-70) . Lymfocita- 11, 4 % (a normál 20-40%) . Ez a kettő pedig a megengedett százalák vagy határérték alattiak Lymfocita abszolut értéke 0.930 G/L (a normál 1-3, 7) . A mikrobiológiai meghatározásban csak egy értékem lett pozitív a CMV IgG kimutatás ELFA (BioMerieux) - 49 UA/ml Pozitív (a normál 4-6 lenne) . A fentiek alapján azt mondta az ügyeletes doktor, hogy valószínű vírusos májgyulladásom van.Nem tudom ez hogy lehetséges, mert alkoholt egyántalán soha nem ittam és már enni is alig merek... Azt mondták hogy még maga az orvos sem látott ilyen magas értékeket, de mivel a Össz. Bilirubin értékem normál, ezért nem kell befeküdjek, csak ha besárgulok. Amikor begörcsölök hasonló a fájdalom, mint 3 éve az epeműtétemet megelőző időszakokban, amikor az epevezeték kövesség hasnyálmirigy gyulladást okozott kétszer is, tehát nekem van egy olyan gyanúm, hogy az epevetékben megint kövességem van (amit egyébként anno sem látott az ultrahang, ennek ellenére volt és ezért vették ki annó az epémet) . Az iránt érdeklődnék, hogy Ön szerint ha pl.újra epevezeték kövességem van, az okozhat-e májgyulladást és ilyen görcsöket? Illetve mit javasol. Előre is nagyon köszönöm. Üdv.:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hátba sugárzó fájdalom témában

A jelzett laboremelkedéseket tényleg okozhatja vírusfertőzés (a GOT-GPT-LDH emelkedés nem vészes mértékű, hepatitis-vírusfertőzésben több ezres értékeket látunk) . A CRP és a vérkép eltérései egyértelműen gyulladásra utalnak. A vírus okozta májeltérésen kívül elképzelhető, hogy kis epeuti köveket ürít, ez okozhatja a panaszt és a laboreltéréseket is. Ha nem szűnik a panasz illetve a laboreltérések sem normalizálódnak, érdemes lehet egy MRCP-t (vagy esetleg egy ERCP-t) végeztetni.

Kérdés: 2015. szeptember 28., 13:07; Megválaszolva: 2015. szeptember 28., 18:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyaki nyirokcsomók
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina