ingadozó vérnyomás

Tisztelt Doktornő, 5 éve ingadozó a vérnyomásom.Ez azt jelenti, hogy 10 másodpercen belül 30-50HGM- et ugrik az érték. Minden vizsgálatom (hasi ultrahang, pajzsmirigy, hormon, vese, nyaki UH, vándorvese) negatív lett. Ha lefekszek a jobb oldalamra 10 másodpercen belül 160/110 ról 120/110 re ugrik. Amikor ülök az is sokkal rosszabb értéket mutat, az állás a legjobb.SENKI nem tudja miért. Pedig ennek kell lenni valami magyarázaténak. Mi lehet ez? Kérem segítsem, ha látott már ilyen esetet. Azt mondták, h kérdezzek meg egy hipertonológust, ezért fordultam Önhöz .Gyógyszert nem szedek, mert szeretném megtudni az okát, s nem a tünetet szeretném kezelni. Milyen vizsgálat tudná ezt kimutatni? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

A hirtelen ingadozó vérnyomás értékek általában hormonális eredetűek, bár Ön (nem részletezve) azt írta, hogy a hormonvizsgálat negatív.

Érdemes lenne 24 órás (ABPM) vérnyomás monitorozással detektálni az ingadozásokat.

Kérdés: 2015. szeptember 20., 16:16; Megválaszolva: 2015. szeptember 21., 09:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi lehet?
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak kb. 2 hónapja (az addig sokszor kórosan alacsony) vérnyomása hirtelen felszökött 150/100 körüli értékre. Ez...
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina