Fogamzásgátló

Üdvözlöm Dr. Úr! Most kezdek új fogamzásgátlót szedni. Volt egy kis gondom az ezt megelőző gyógyszerrel /Altforalle/. Az új neve Lindynette. Nem igazán vagyok a gyógyszerszedés híve, ezért körültekintő próbálok lenni és érdeklődni róluk mielőtt beszedek bármit is. Az internet televan negatív dolgokkal, és itt sem hiszek el mindent, ezért fordulok Önhöz. Azt olvastam több oldalon is, hogy a nők tapasztalataikat leírva (túl) gyakran beszámolnak: hízásról, erős szőrösödésről illetve mingrénes fejfájásről. Ez vagy csak azért van mert azok a hölgyek írnak leginkább akiknek rossz a tapasztalatuk, vagy valóban ennyire sűrűk ezek a mellékhatások a gyógyszernél. Mielőtt elkezdem szedni érdekelne, hogy inkább valami mást irassak fel, vagy próbáljam meg ezt szedni, nem másabbak a mellékhatások előfordulási lehetőségei, mint akármelyik másik készítménynél? Üvdözlettel, Xénia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Lindynette témában

Kedves Xénia!

A mellékhatások kialakulása eléggé perszonális, tehát nem lehet előre megmondani, hogy kinél milyen mellékhatást - libidó csökkenés, pattanásos panasz, stb. - fog okozni az adott fogamzásgátló. A Lindynette egy tökéletes választás, szedje nyugodtan. Súlynövekedés a mai alacsony hormontartalmú gyógyszerek mellett igazán nincs.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. szeptember 09., 16:54; Megválaszolva: 2015. szeptember 16., 10:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyaki nyirokcsomók
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina