remegés, bizsergés este

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Pár hónapja, esténként folyamatos rövid ideig tartó remegés, bizsergés jön rám elalvás előtt közvetlen. Van az a tipikus eset mikor az álomból visszadobja az embert valami ha túl gyorsan aludna el. Ilyenkor érzem az egész mellkasomban, kezeimben, szívem tájékán ezt a bizsergést, remegést, és nagyon megijeszt hogy nem tudom mi ez. Magas pulzussal élek már 4 éve (100alá nem megy soha, de álmomban is 116 körül mozog) , és félek hogy ha egyszer megriadok újra éjjel talán bajom is lehet ebből ezek miatt. Elég stresszes életet élek: jogi egyetemre járok már 4 éve, családi és párkapcsolati gondjaim is vannak melyeket nem tudok megoldani, egyrészt anyagi problémák miatt, másrészt mert mindenhez 2 ember kell (legyen ez családtag, barát, párkapcsolat, vagy bármi amin változtatni szeretnék) . Mindezek ellenére nem érzem magam sem depressziósnak, szorongást is csak ritkán érzek. Például ha olyan társaságban vagyok ahol úgy gondolom nem illek oda, vagy ha bulizni megyek, kicsit nehezebb magam elengedni mint régen, mert azon stresszelek vajon az ital amit kikérek tiszta-e, vagy ha pszichológussal vagy bármivel a lelki problémáimról, gondjaimról kell beszélnem. (csak példaként...) Régebben voltak erős szédüléses panaszaim, 18 évesen, érettségi előtt kezdődtek. Rengeteg szervi problémám van, ezért elmentem kivizsgáltatni magam. (Akkor kezdődött minden ilyen problémám igazából.) A vizsgálatok során kimutatták hogy a pulzusom irtó magas, de nem akartam 18 évesen szívgyógyszeren élni, úgyhogy megpróbáltam nem erre koncentrálni, és élvezni az életet tovább. (E mellett kiderült hogy nyílt gerincem van, 9mm, hiányzik a nyakamból egy csigolya bal oldalról, ezek mellett egyébként asztmás vagyok és szinte mindenre allergiás, bokasüllyedésem van, passzív látásom, és idén nyáron beállt a derekam is, lumbágóm lett, majd kiderült hogy 2 csigolyám elmozdult és porckorongsérvem is van! De dohányzom is 10 éve, hogy annyira ne éljek azért egészséges életmódot amennyire kéne...) Tehát mindezek ellenére azért mégis megpróbáltam élvezni az életemet, de most újra jelentkezett egy újabb probléma, ez a remegés, amitől viszont már tényleg megijedtem. 20 évesen elmentem egy neurológushoz, mert a szédüléseim nem szűntek meg, aki zoloftot írt fel (rosszul lettem tőle, hányingerem lett, remegtem és halucináltam tőle 1 hét után, úgyhogy kivágtam a szemétbe.) Azt mondták hogy szorongásos depresszióban szenvedek ami olyan mély hogy ebből csak gyógyszerekkel tudok majd kigyógyulni... Nem hittem el magam sem és még mindig nem hiszem, de azért elmentem egy pszichológushoz saját akaratomból. Ott eltöltöttem fél évet, aztán abbahagytam a beszélgetéseket mert fölöslegesnek tartottam...Ez volt 2 évvel ezelőtt. Voltam nemrég pajzsmirigy vizsgálaton, ultrahangoson és vérvételen is, ott mindent rendben találtak. Mi lehet a probléma? És mit kellene tennem? Köszönöm a választ/segítséget előre is! Üdvözlettel: G.Nathalie

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza bizsergés témában

Kedves Nathalie!

Interneten keresztül sajnos nem lehet megoldani a problémáit. Amennyiben egy gyógyszer nem segít, vissza kell menni a felíró ill. vizsgáló orvoshoz, hogy újra át tudják gondolni a további teendőket. A dohányzásról leszokás mindenképpen fontos lenne! A mozgásszervi betegségeket is karban kellene tartani, reumatológiai, ortopédiai kontroll vizsgálat javasolt. A remegéssel kapcsolatban pajzsmirigyvizsgálat, neurológiai vizsgálat és általános háziorvosi, labor vizsgálat javasolható. Pszichoterápia is sokat segíthetne állapotán. Kérem, keresse fel háziorvosát, akivel át tudják beszélni a panaszokat, a lehetséges megoldásokat. Kedves Nathalie, mielőbbi jobbulást kívánok és egyben kérem, hogy gyógyszert szemétbe soha ne dobjon ki, ez veszélyes. Vissza kell vinni a gyógyszertárba a fel nem használt gyógyszereket. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. augusztus 30., 11:06; Megválaszolva: 2015. szeptember 03., 19:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Heretájéki furcsa érzés
Tisztelt Doktor úr! Két-három napja szabályos ritmusban, lüktetésszerűen, de nagyon enyhén bizsereg a jobb belső combtövem tájéka. Körülbelül...
Bizsergő érzés a herék és a...
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy kb. 2 napja egyik pillanatról a másikra, elkezdett érdekes bizsergő érzés...
Hidegallergia?

42 éves vagyok nő vagyok.Problémám a következő: Kb egy hete ha kinnt vagyok és utána bejövök a lakásba a kezemen az arcomon  és a lábamon...

Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma