Mi lehet ez?

Tisztelt doktornő! 2 hónappal ezelőtt a mensesem előtt kb.9 nappal a jobb oldali mellemben szokatlan húzó, feszülő érzést éreztem.Csomót és váladékozást nem tapasztaltam, mozgásra érződött inkább a húzó mell fájdalom.Ehhez társult az egész napos sóhajtozás, mintha nem kapnék rendesen levegőt.Ezek a tünetek a menses megjöveteléig tartottak kb 9 napig. A kisebbik lányom 4 éves, igy kb 2 éve szoptattam még.Több mellgyulladásom is volt a szoptatás allatt, amit gyógyszerrel is kezeltek. Eközbe háziorvos vizsgált, mellkas rtg-t kért, ami teljesen rendben.Illetve kért vér és pajzsmirigy vizsgálatot is, az is rendben. Majd egy hónap kihagyással ugyan ezek a tünetek jelentkeztek a menses előtt, húzó jellegű fájdalom, mellfeszülés.Csomót nem tapintok ám a mellbimbóból préselés hatására sűrű, sárgás váladék ürül (lehet, hogy geny? ) .Egyéb tünet nincs! Nincs lázam, nem piros a mell, nem sebes, nem forró, semmi jel, hogy gyulladt lenne. A másik mellből is préselés hatására kevesebb, sárgás váladék ürül. (hasonló, de kevesebb, és halványabb sárga, nagy nehezen préselhető ki) Kérem segítsen, mi okozhatja ezt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza váladékozó emlő témában

Kedves Kérdező!

Az emlőből, szoptatási időszakon kívül is "préselhető ki" kevés váladék. Hogy ez milyen összetételű, igényel e beavatkozást gyakran csak további vizsgálatokkal tisztázható.

A húzó jellegű fájdalom sok dologtól előfordulhat, amik között inkább ártalmatlan folyamatok állhatnak, de előfordulhat olyan dolog is, ami teendőt igényel. Találgatásokba nem szívesen bocsátkoznék, javasolnám inkább, forduljon emlő-diagnosztikával foglalkozó szakemberhez.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. augusztus 18., 19:49; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 21:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbadás, gyomorhullámzás
Kurkumin étrend kiegészítő...
Koleszterin csökkentés aktív...
Koleszterin szint, jó és rossz...
Nappali és éjszakai izzadás