Hová forduljak?

Üdvözlöm! Kezdeném az elejéről! 5évvel ezelőtt kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik és erre azóta is szedek L-Thyroxint napi 25mg-ot. A korábbi tüneteim rendeződtek a gyógyszer szedésétől, a TSH szintet a háziorvosom rendszeresen ellenőrzi vérvétellel.Kb.1évvel ezelőtt megint elkezdtem hízni a háziorvosom azt mondta, hogy tornázzak, mert a TSH szintem jó ettől nem lehet.1év alatt híztam 16kg-ot (71kg lettem) és ez szinte mind a has, csípő tájékán látszik! Közben folyamatosan torok problémáim voltak, mindig kaptam antibiotikumot, két hétig jól voltam, majd újra kezdődött minden. Az orr-fül-gégén azt mondták, hogy ezt a visszatérő problémát okozhatja a savgőz.Erre kaptam Quamatel40mg tablettát. Mindig azt éreztem mintha egy gombóc lenne a torkomban és megakarnék fúlni! Ezen a problémámon a Quamatel nem segített, a háziorvosom írt fel nekem Nolpaza 40mg savlekötőt, na ettől a gombóc érzésem elmúlt! De közben rájöttem, hogy nem ihatok pl.kávét, nem ehetek barackot, mert akkor megint ott a gombóc és fáj a gyomrom a jobb bordaív alatt, szúródik a hátamba, inkább jobb lapockába, szokott fájni a vállam és azt érzem, hogy mintha a fülembe sugározna ki a fájdalom a torkomból. Most elkezdtem diétázni, 2hét alatt fogytam 6kg-ot, de érzem, hogy valami nincs rendben. Azt érzem néha mintha a nyelőcsövemet tűvel szúrkálnák. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint ezt okozhatja az epém vagy hová forduljak? Merre induljak? Pajzsmirigy UH megvolt, ott minden rendben, hasi ultrahangra szeptember 1-re kaptam időpontot! Köszönöm válaszát! Üdvözlettel! Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A feltételezett reflux-betegség gyomortükrözéssel igazolható. Ha tényleg ez áll fenn, akkor 3 hónapig érdemes dupla dózisban használni a Nolpaza-t. A testsúly növekedése jelezheti az anyagcsere lassulását norm. TSH-érték mellett is.

Kérdés: 2015. augusztus 10., 13:08; Megválaszolva: 2015. augusztus 10., 14:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
A fájdalom oka lehet-e gerinc...
Melyik gyógyszert szedjem
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja próbálkozok quamatellel- 20-40mg- változó dózisban. Csak kicsit használ a gyomorégésre , de a fő problémám a...
GYOMORSAV GERD REFLUX, SZÉKREKEDÉS
Kedves Doktorúr! GERD epés reflux és székrekedés, aranyér panaszaim miatt írok Önnek. Panaszaim körülbelül 6 éve állnak fenn, azóta az alábbi...
VENTER HASZNÁLHAT?
Kedves Doktor úR! Elméletileg volumenrefluxom van, azért ég a gyomrom. Szedek 3x1 itorpide ot és progastro 825-t. Sajnos a gyomorégés még mindig...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim egy éve kezdődtek. Gyomortáji fájdalmaim voltak, ami 4-5 napig tartott enyhe hányinger érzéssel és puffadással járt....