Állandó égő érzés

Kedves Doktor Úr! A történet azt hiszem, egy éve kezdődött, amikor elmentem az éves rákszűrésre. Elsoroltam a doktornak az alhasi fájdalmaimat a viszketést és az égő érzést szeretkezés közben. Két hét múlva kiderült, hogy gombás fertőzésem van, Canesten-kúrát javasoltak. Ez idő alatt volt egy húgyúti fertőzésem is, melyre antibiotikumot írtak. Egy hónappal később ismét volt egy húgyúti fertőzésem, melyre egy másik antibiotikumot írtak fel. Novemberben nem voltak problémáim, decemberben vesetájéki görccsel (Veseproblémáim /kő és gyulladás/ 17 éves korom óta vannak) mentünk be a sürgősségire, ahonnan hazaküldtek. Estére belázasodtam, a fájdalom lejjebb húzódott, ezért másnap vakbélgyanúval mentünk vissza, ahol urológiára, majd sebészetre küldtek. Az urológus antibiotikummal küldött haza, ezután már nem küldtek sebészetre. Két napig szedettek velem kétféle lázcsillapítót és az antibiotikumot, mire visszamentünk. A CRP a normál 2-es érték helyett 189-es volt, ezért bent tartottak. Este még átküldtek a nőgyógyászatra, hogy megállapítsák, nem a méhemmel van-e probléma. Az orvos azt mondta, inkább a vesémnek lehet baja. Fél háromkor lejöttek a sebészek, akik azt mondták, egyértelműen vakbélgyulladás, és már toltak is be a műtőbe. A műtét során kiderült, hogy ugyan tényleg be volt gyulladva a vakbelem, de a nagyobb gyulladás a méhemen és a petevezetékeimen volt. Ezután három napig tartottak volna bent, de a kiengedés napja előtt a párom észrevette, hogy belázasodtam. Szólt a nővéreknek, és a vérvétel után kiderült, a gyulladás fokozódott. Még hét napot tartottak bent, ami alatt egy, a műtét utáninál még erősebb antibiotikummal kezeltek. A gyulladás okát nem találták meg, pedig a műtét során vettek folyadékot és elküldték tenyésztésre. Illetve többször küldtek nőgyógyászatra is. AZ állapotom javult és kiengedtek. Azonban ezek után is voltak alhasi panaszaim, így visszamentem. Nem találtak semmit, de a sürgősségin chlamydiára gyanakodtak (nem végeztek alátámasztó vizsgálatot) , így chlamydiával kezeltek minket; a páromat és engem. De nem lett jobb. Márciusban egy pesti nőgyógyász bakteriális és gombás fertőzést is talált. A gyógyszereket mindketten szedtük, megtartóztattuk magunkat, és mégis, mintha semmi sem történt volna, a panaszok továbbra is fennálltak. Azóta minden szeretkezésnél ég a hüvelyemm, időnként megduzzad utána, illetve időnként vannak alhasi fájdalmaim is. Pár hete a panaszok annyira felerősödtek, hogy visszamentünk a sürgősségire. A vér- és vizeletteszt eredménye negatív volt, így átküldtek a sürgősségire. A doktor a kórelőzmények és a felsorolt, talán teljesebb képet adható panaszok (gyomor-és bélpanaszok, kiütés és viszketés mindig ugyanott és szimmetrikusan a testemen) alapján Candidára gyanakodott. Felírt egy kifejezetten Candida elleni gyógyszert, illetve Vitagyn C-t javasolt. A kúrát végigcsináltuk, nem szeretkeztünk. Sőt, a krém abbahagyása után is vártunk még egy napot a biztonság kedvéért. A hüvelyem ugyanúgy ég, sőt, szeretkezés közben, után a nemiszervem megduzzad. Idő közben elkezdtem a Candida-diétát is, és már jó ideje zuhanyzom fürdés helyett. A tisztaságra odafigyelünk. Figyelek, hogy elég folyadékot fogyasszak, de minden eredménytelennek tűnik. Talán az egyetlen kifogásolható dolog az, hogy fogamzásgátlót szedek. Mit tudnék még tenni? Hagyjam abba? Bár egészségesnek látszom, az állandó fájdalom megnehezíti az életemet, és bár a párom türelmes és nagyon szeret, félek, hogy ha ez így megy tovább, a kapcsolatom is rá fog menni. Válaszát köszönöm szépen előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírtak alapján a tünetek további gyulladásra utalnak.

A gomba és bakteriális kórokozó együttesen okozza a hüvelyi és alhasi panaszokat.

Ennek gyógyszeres kezelése szükséges szájon át szedhető gomba ellenes készítménnyel, valamint

széles hatóanyaggal bíró antibiotikummal. A kezelést minimum 10-14 napig alkalmazni kell.

Ez idő alatt a szexuális együttlét felfüggesztése tanácsos.

A fogamzásgátló nem befolyásolja a helyzetet, azt egyéb készítményektől külön kell szedni.

Ismételt kezelés tanácsos, keressen fel nőgyógyász szakorvost.

Kérdés: 2015. augusztus 09., 11:15; Megválaszolva: 2015. augusztus 09., 12:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...