cukorbeteg babát vállalna

Tisztelt Doktor Úr! 40 éves vagyok, cukorbeteg és babát szeretnénk a férjemmel. Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy át kell-e térnem inzulinra, ha gyereket szeretnénk, mert eddig reggel 1db 30mg-os Diaprelt kellett szednem, illetve vérzsírra este 1 db 40mg-os Xetert. Ezenkívül még magas vérnyomásra is szedek gyógyszert: reggel és este fél-fél tabletta 10/10-es Covercardot, reggel fél tabletta 5mg-os Bisoprololt és este 1 tabletta Aspirin Protectet. Ezek közül van olyan gyógyszer, amit terhesen nem lehet szedni? Szükséges előbb nőgyógyásszal konzultálni, mielőtt belekezdenénk a babaprojektbe, vagy ezek a gyógyszerek szedése mellett is megpróbálhatjuk? Ha át kell térni inzulinra, akkor még a terhesség előtt, vagy terhesség alatt? Milyen kötelező vizsgálatokra van esetleg szükség előtte? Várom válaszát! Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A cukor betegségre, és a vérnyomásra alkalmazott készítményeket is át kell állítani terhesség és a szoptatás ideje alatt szedhető készítményekre.

Keressen fel belgyógyászati szakrendelést, cukor beteg gondozót ahol megfelelő kivizsgálás után, a terhességben alkalmazható kezelést beáálítják.

Kérdés: 2015. július 15., 13:30; Megválaszolva: 2015. július 17., 22:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...