Emésztési problémák

Tisztelt Doktornő! Nagyon régen szenvedek már emésztési problémákkal. 20 éve műtöttek epekővel. Azóta sem vagyok túl jól. Most ahogy idősödöm a panaszaim talán még jobban elmélyültek. Sokszor vagyok felpuffadva, jönnek a gázok. Sokszor van megmagyarázhatatlan feszülés fájdalom a hasamban, baloldal a köldököm körül. Néha olyan mintha kést szúrnának bele. Néha úgy érzem, hogy leszakad a hasam. Igazából mindennap van székletem. De állaga általában laza zsírszéklet. Van azonban olyan is amikor néhány napig olykor pár hétig is normális aztán visszatér újra. Voltam már gyomortükrözésen ott találtak nálam gyomornyálkahártya gyulladást és helikobaktériumot. Azt kezelték, de aztán újra kiújult. Vastagbéltükrözésen is voltam már, de az negatív lett. Kb két hónapja hányás hasmenéses vírusban voltam benne és begörcsöltem. Bekerültem a kórházba. Ott csináltak hasi CT-t és azt állapították meg hogy bélelzáródásom lehet. Ezt azért nem értem mert mindennap van székletem. Igazából már nem tudom mit kellene tennem kihez kellene fordulnom. Itt ahol lakom már több orvosnál is voltam igazából nem találták meg a valódi okot és terápiát. Már nagyon nem is merek enni. Pár napja elkezdtem tej, glutén és cukor mentes ételeket enni. Még így is ahogy megeszem az ételt rögtön nagyon fáj a hasam, mintha leszakadna. Már nagyon ki sem merek menni az utcára. Nagyon el vagyok keseredve. Kérem segítsen adjon tanácsot. Mit tegyek? Ja és a laboreredményeim nem túl jók vasfelszívódási zavart mutatnak és vashiányt. A hasultrahangon más eltérésem nem volt. Bár sokszor érzem, hogy a jobb bordaív alatt fáj, mint mikor epekövem volt. Az epehólyagomat már kivették. Válaszát előre is köszönöm és reménykedve várom. Esetleg be is jelentkeznék önhöz vizsgálatra. Vagy akit tetszik tudni nekem ajánlani. Szeretném már végre tudni mi lehet a bajom. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szigeti Nóra válasza vasfelszívódási zavar témában

Kedves Kérdező!

Jó lenne tudni, hogy mire alapozták a Ct-n leírt bélelzáródás gyanút...

A vasfelszívódási zavar miatt a coeliakiát (lisztérzékenységet) kellene kizárni speciális vérvétellel, de ehhez az kell, hogy legalább két hétig (de inkább tovább) fogyasszon glutentartalmú ételeket. A zsírfényű széklet miatt pedig a hasnyálmirigy emésztőenzim termelését kellene vizsgálni, de előtte próbáljon meg szedni Mezym forte vagy Pangrol 3x10000 E-t (recept nélkül kapható) , annak kipróbálására, hogy javít-e a panaszain.

Kérdés: 2015. július 10., 21:04; Megválaszolva: 2015. július 10., 22:13
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok