Hüvelyszárazság

Tisztelt Doktor Úr! Ötven éves nagycsaládos édesanya vagyok. Éveken át fel nem fedezett pajzsmirigy alulműködés miatt felborult a hormonháztartásom, ezért 2010 óta fokozatosan elmaradt a menzeszem. Évente járok rákszűrésre, eddig minden rendben volt. Az utolsó rákszűrés alkalmával orvosom a hüvelyhám elvékonyodása miatt Ovestin krémet, kiegészítésként pedig Lactofeelt javasolt. Tekintve, hogy soha nem szedtem fogamzásgátló tablettát, sem más hormont, nem szerettem volna ezt most elkezdeni. Hormonmentes Cikatridinát kezdtem helyette használni, ettől viszont egyre bővebb folyásom lett. Abba is hagytam a használatát. Ekkor rendeződött minden. Semmi panaszom nincs egyébként, a házaséletben sem. A kérdésem az lenne, hogy fontos lenne- e mégis valamilyen kúpot, krémet használnom, vagy ha nincs semmilyen problémám eltekinthetek ettől? Esetleg a Cikatridinát nem naponta, hanem ritkábban kellene használnom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Ha panasza nincs akkor eltekinthet az alkalmazott készítményektől.

A hormonmentes készítmény alkalmankénti használata is lehetséges.Ennek kedvező hatása van a hüvelyhámra, a hüvely szárazságra, a normális hüvelyváladék fenntartására.

Kérdés: 2015. július 07., 18:20; Megválaszolva: 2015. július 07., 23:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...