Fogamzásgátló szedése alatt vérzés

Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem a Lyndinette 20 tablettát, kisebb megszakításokkal. A 3 év alatt kb 1 évet kihagytam. Majd újabb egy év problémamentes szedés után úgy döntöttem, hogy abbahagyom, de két hónap szünet után megváltozott a helyzet és újra kezdtem a szedést szabályosan, bár az első levelet nem szedtem teljesen végig, 2-3 nappal előbb hagytam abba és jött a 7 nap szünet. A megvonásos vérzés alig jelentkezett, de ez korábban is előfordult. A második levelet is elkezdtem szedni rendesen, de a 10. bogyót elfelejtettem bevenni és pótolni is, a 11.-et azonban már bevettem a szokott időben. Viszont a 12. napon este enyhe vérzés jelentkezett és maradt a 13. és 14. napon is, mintha gyenge menstruáció lett volna. A 15. napra elmúlt, de a 16. napon nagyon kis barnás folyás ismét jelentkezett. Ezalatt továbbra is szedtem a bogyót. Azért van ez, mert egyet kihagytam? Vagy másik gyógyszer kéne? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Vérzészavar témában

Kedves Kérdező!

A nem megfelelően szedett fogamzásgátló vérzészavart, sőt nem kîvánt terhességet okozhat.

A fogamzásgátlót csak " szüneteltetés " célból abbahagyni semmi előnnyel nem jár. Szükséges törekedni a gyógyszer megfelelő használatára.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. június 30., 15:02; Megválaszolva: 2015. július 05., 22:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény