Lisztérzékeny vagyok?

Kedves Doktor Úr, Pajzsmirigy alulműködés lett nálam megállapítva inzulinrezisztencia melett, mival nagyon magas volt a TSgeH érték, 10 feletti, így a Letrox gyógyszer adagom meg lett emelve 75 mg-ra. Ez után megismételt laborvizsgálatom eredményei a következők: Mivel gyulladás lehet a szervezetemben, próbáltuk feltárni más esetleges betegséget, pl Lisztérzékenységet. A lenti eredményemem értelmezésében kérném a segítségét, mivel a Gliadin IgA panel kétes eredményt mutat. Endokrinológusom gasztoenterológus véleményét javasolta kikérni. Esetleg más (vér) vizsgálatok is szükségesek, hogy ki lehessen zárni a lisztérzékenységet? Cöliákia szűrés (tTG IgA, tTG IgG) +EMA IgA +EMA IgG javasolták a laborban, hogy ez részletesebb eredményt mutatna lisztérzékenység ügyben. (százalék arányban) TSH 4, 560 mIU/L * 0, 400 - 4, 000 Szabad T4 15, 11 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Anti-TPO 15, 1 U/mL * 0, 0 - 9, 0 Cöliákia IgA panel Gliadin IgA kétes tTG IgA Negatív ASCA IgA Negatív Nem tapasztaltam a lisztérzékenység tüneteit. Előre is köoszönöm a válaszát! Tisztelettel, Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza coeliakia témában

A lelet alapján nem valószínűsíteném a coeliakia jelentlétét (egy negatív és egy kétes eredménnyel) . Valamint a pajzsmirigy betegség autoimmun kórkép, autoantitestek megjelenésével, lehet, hogy ezek okozzák a kétes eredményt. Ha további tisztázás szükséges, két lehetőséget látok: 3 hónap múlva a coeliakia panel ismétlése vagy gyomortükrözés során vékonybél-biopsia elvégzése.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. június 29., 00:28; Megválaszolva: 2015. június 29., 06:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tisztelt Doktorúr / Doktornő, az elmúlt fél-1 évben jelentősen legyengültem, demens apukámat ápoltam otthon. Alig tudtam enni, jóformán állandó...
Tüdő Ct Eredmény
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 17 éve Autoimmun beteg (Reumatid Arthitis) ...számtalan gyógyszert kapott az évek folyamán,a Medrol az végig kiréste...
Vèrkèpem elemzese
Tisztelt doktor Úr/Nő Olyan problèmával fordulnèk Önhöz, hogy a decemberi vèrkèpem sem volt a legjobb, de most mèg rosszabb lett. Az interneten azt...
PostCovid véreredmény eltérés
Szép napot kívánok! Voltam Post covid labor vizsgálaton, eltéréseim/értékeim: CK-MB koncentráció 0,89ng/mL C reaktiv protein (hsCRP)...
Gyomorpanaszok
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Segítségét szeretném kérni az alábbi panaszaimmal kapcsolatosan. 25 éves leszek most júniusban és elég szerteágazó...