Székrekedés utáni hasmenés daganatot jelez?

Tisztelt Doktor úr! 2001 óta cukorbeteg vagyok, de előtte is és még sokáig napi heti egyszer volt székletem, pár éve mikor menstruáció előtt állok hasmenésem van és utána is.. Mostanában többet megyek wc-re megy a hasam és kissé nyákos, nem vizes inkább már olyan krém állagú..volt pár hónapja olyan mikor a wc papíron vér volt, de a reparon kenőcstől elmúlt. gondolom az aranyér volt.. pár hete cseresznyét ettem és a magokat is lenyeltem, utána ment a hasam, sárgás és vizes..két hét után megszünt, most 4-5 alkalommal megyek (mikor eszek) nem vizes hanem kis mennyiségű de pépes és sárgás állagú..nyákos kissé, de vért nem látok a papíron, bár a székletben mintha lett volna, bár nem tudom, hogy az több helyen kis pöttyökben előfordulhat e, vagy más volt..a végbélnél szúrást érzek és nagy ritkán még olyat is mintha kellene még üríteni, bár ez pár perc után elmúlik, most 3 napja enyhén fájdogál a hasam székelés után, nem tudom köze lehet e ahhoz, hogy jövőhéten meg kellene jönni a menstruációnak..ugyanis a petefészek felől fájdogál..Gondolom, szükség lenne végbéltükrözésre, csak nagyon félek. Altatás csak magánkórházakban lehetséges? Kedves doktor úr, ön szerint ez a tünet csak daganat lehet? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Altatás vizsgálat általában tényleg csak magánellátás keretében érhető el. A vérzés riasztó tünet lehet, emiatt érdemes azért vizsgálatot végeztetni, de összességében a panasz nem utal rosszindulatú folyamatra. Addig is érdemes legalább 1 hónapig pre- és probiotikumot használni, gyakran, egyszerre keveset étkezni, rendszeresen mozogni.

Kérdés: 2015. június 24., 09:35; Megválaszolva: 2015. június 24., 10:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vizes hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 2017-ben kezdődött napi ötször hatszor volt hasmenéses székletem és eltartott 2-3 hónapig, utána normalizálodott...
Hasmenés rendszeresen
Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először...
Rendszeres hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 20 éve küzdök rendszeres hasmenéssel. Kb. 27-28 évesen eltávolították az epehólyagom. 20 évvel ezelőtt a Kreon 2000 nevű...
Visszatérő hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! 2016 márciusában diagnosztizáltak nálam rosszindulatú hererákot. Abban a hónapban volt két műtétem, majd 4 kúra BEPA...
Emésztési/Székelési problémák
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban ...