Hasmenéssel kapcsolatban.

Tisztelt Doktor Úr! jun. 16-án fogorvosnál voltam mivel be van gyulladva a nyirokcsomóm és érzékeny a fogam is. Kaptam gyógyszert SUMAMED 250mg, amit három nap alatt kellett beszednem napi 1x2 tablettát. Harmadik nap délután kb 6x voltam a mellékhelyiségben mivel hasmenésem lett. A gyógyszerem elfogyott, már nem szedem 5. napja, de még mindig naponta 3-4x van hasmenésem, ami egymás után történik pár perc különbséggel. Utána csak másnap kell újra mennem. Ez lehet még mindig esetleg a gyógyszer mellékhatása? Négy hete szedek egy új vérnyomáscsökkentőt, Co-Prenessa annak is gyakori mellékhatásai között szerepel a hasmenés. Ilyen későn jönne ki a mellékhatás? Egyéb tünetem nincs. Köszönöm válaszát. Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

valószínűleg az antibiotikum okozta bélflóra károsodás áll a panasz hátterében. Javslom, használjon pre- és probiotikumot pár hétig. Ha 1-2 hét alatt nem javul a panasz mindenképp széklettenyésztés, illetve további kivizsgálás indokolt.

Kérdés: 2015. június 23., 10:59; Megválaszolva: 2015. június 23., 15:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...