gasztroentrologia

Tisztelt Dr.Úr! Segitséget szeretnek kerni anyukammal kapcsolatban.Elsőként szeretném leirni hogy reumatid artitis betegsege is van édesanyámnak.ehhez kapcsolido gyogyszereket es a kezelest mellékelem Önnek. Problema a következő lenne: 3-4hete ha wcre kell mennie anyanak erős hasi görcse van, a szeklet eleje vizszerű majd normalnal kicsit lagyabb de az eleje mindig ilyen, es vercseppek kiserik.Reggel ez van hogy 4, 5alkalommal megismetlődik.Elmondasa szerint fáj a vegbélnyilasa, ég. Mai napon volt laborvizsgálat (reumatid artitis miatt havonta van) es az eozinofol granulocita erteke szamunkra kimagaslo 7.3. Monocita érték is emelkedett.Korabbi leletekben normal ertek volt Kerdeznem hogy Ön szerint a ket betegség összefügghet, vagy az egyik okozhatja e a masikat illetve vmi komoly betegseg lehet e háttérben.? Tudom hogy tükrözés szükséges juni 23ra van idöpont, szeretném ha vmit mondana nagyon, aggodom mi lehet a probléma. Daganat is lehet ezekkel a tünetekkel? A mai napon volt vizsgálat, (kézzel történő) , konkrét dolgot nem mondott az orvos, annyit hogy nem véres most es hogy a tükrözés a következő lépés. köszönöm előre a segitséget, tovabbi szep estet.renata Laborleletről nem tölti fel a képet fehervssz 8.5 neutrofil granulocita 48.4 monocita abszolut 0.9 monocita 11 eozinofil gran. Absz. 0.6 eozinofil gran. 7.3 hemoglobin124 vörösvssz 4.56 versejts. 19 kalium 5.2 crp 6.7 ugy gondolom a főbb ertekeket irtam le meg amelyik eltert ha szükseg van meg ertekre irom majd ugye a gyulladasos ertekek az a reumatid artitis miatt szokott magasabb lenni meg ennel joval magasabb ertekek de a biologiai kezeles hatasara csökkent. Akkor azt sem ertem habvmi vegbel ill vastagbelgyulladas lenne akkor ezek a crp ill versejts. Emelkedettebb lenne? salzazopyrinen olvastam hogy az bélgyulladasokra is szoktak alkalmazni akkor ha ilyen problema van miert nem javul? ketem segitsen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Vérszékelés témában

A választ valóban a tükrözés fogja megadni. A panasz okozója lehet aranyeresség, végbél-berepedés, polyp, de akár rosszindulatú folyamat is. A tükrözésig a székletrendezésen (bő folyadék- és rostfogyasztás) kívül egyéb teendőt nem tudok javasolni, a leírt laborok nem aggasztóak.

Kérdés: 2015. június 11., 22:10; Megválaszolva: 2015. június 11., 22:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina