Májbetegség!

Biológiai terápiát kapok, SPA (Bechrev kór) - RA (rheumatoid arthritis) miatt, sokízületi gyulladásom van sajnos nagyon rég óta. A terápia szövődményeként a vérképem nagyon sokat romlott. Az alábbi értékek nagyon magasak lettek: Koleszterin, Triglicerid, GOT 2x, GPT 3x, GGT és a Se C-reaktív protein ultraszenzitív. Steatohepatitis-t valűszínűsítenek (a túlsúlyom és a biológiai terápia miatt) . Diétát javasolnak (zsír - és szénhidrát szegény) , testsúlyom csökkentése. Ebben kérném a szíves segítségét, h mit tudna nekem javasolni! Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza steatosis hepatis témában

A diéta és a rendszeres testmozgás segíthet az állapot rendeződésében. Diétán belül is az össz-kalóriabevitel markáns csökkentése javasolt a zsírbevitel megszorítása mellett.

Kérdés: 2015. június 08., 09:27; Megválaszolva: 2015. június 08., 12:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom